La Corneille scoort ook hoog op terras van Mezz La Corneille scoort ook hoog op terras van Mezz

“Indiefolk met een beetje rock”

, Tekst: Sara Cools, foto's: Robbert Nijs

La Corneille scoort ook hoog op terras van Mezz

“Indiefolk met een beetje rock”

Tekst: Sara Cools, foto's: Robbert Nijs ,

Als winnaar van al verschillende prijzen, onder andere de Utrechtse Popprijs, is La Corneille nu ook vanuit thuisstad Utrecht naar het zuiden gekomen. Op het vierde Mezz terrasconcert van dit jaar spelen de jongens hun rustige, maar krachtige muziek voor een vol terras, met groot succes.

Op het vierde terrasconcert van de zomer 2013 bij Mezz staat deze keer La Corneille. Met de Utrechtse Popprijs in de zak en als winnaar van de Utrechtse popwedstrijd Clash of the Titans beginnen de drie bandleden aan de opnames van hun eerste album, dat uitkomt in augustus. Begonnen als Guy Corneille in 2012 zijn ze in anderhalf jaar snel omhoog geklommen en staan ze nu op het zonnige terras van Mezz, enkele nummers van hun eerste EP ‘The Light Brigade’ te spelen. De rustige, maar dynamische show die ze wegzetten, komt overeen met de vele huiskamerconcerten die ze speelden voor hun doorbraak.

Het krachtige stemgeluid van zanger Guy Corneille, de oprichter van de band, brengt stilte op het overvolle terras. Het is te merken dat de bandleden elkaar al lang kennen, zo volledig afgestemd op elkaar dat de stemmen zijn. Niet alleen spelen ze samen, ze kennen elkaar al sinds de basisschool en wonen nu ook samen. De enigszins dramatische muziek met blues-, rock-  en jazz-tinten zorgt voor een licht beladen, maar ontspannen sfeer. Achter de instrumenten straalt de groep plezier uit voor wat ze doen en zorgen ze toch voor een opgewekte ondertoon.

Ook het nummer, akoestisch voor de eerste keer, ‘I Was A Bird’, past precies bij de rauwe, krachtige stem van Guy. Alhoewel de emoties niet zijn af te lezen door de grote bos haar voor zijn ogen, ze zijn af te lezen van de gezichten op het terras en het publiek wordt er stil van. Door merg en been gaat de energie van het liefdesnummer ‘Rose’. Er is echter niet veel afwisseling op te merken in de speellijst en het is wachten op een nummer met wat tempo. Misschien is er op het eerste album in augustus wat meer diversiteit te vinden.

Gezien: La Corneille. Mezz terras, zondag 30 juni 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda