Lisa Lois in Mezz, veilig goed Lisa Lois in Mezz, veilig goed

, Tekst: Hugo de Graaf, foto’s: Anouk Szabo

Lisa Lois in Mezz, veilig goed

Tekst: Hugo de Graaf, foto’s: Anouk Szabo ,

Ter promotie van haar nieuwe album ‘Breaking Away’ trad voormalig X-factor winnares Lisa Lois vrijdag 28 juni in Mezz Breda op. Deze avond was gepland omdat een eerder optreden door ziekte niet door kon gaan.

Lisa Lois werd vrijdagavond voorafgegaan door The Cool Quest. Deze funk formatie bestaat uit een rapper/zanger, een toetsenist, drummer en saxofonist. Buiten deze bandleden stond er ook een achtergrond koortje en bassist op het podium, deze drie meiden waren gekleed in zwart en deden een beetje denken aan de videoclip van Robert Palmers ‘Addicted To Love’. The Cool Quest is een funk formatie met een wat kleurloos repertoire, de rapper heeft een wat inwisselbare stem en de liedjes missen goede hooks waardoor het allemaal een beetje voort kabbelt. Het klinkt allemaal lekker clean en poppy, maar de ondankbare taak om voor een zaal vol Lisa Lois fans op te warmen lukt niet echt. Zonder maar een moment uit de bocht te vliegen is het een degelijk optreden en het vliegt dan ook voorbij.

De zaal is deze avond bijzonder goed gevuld met vooral mensen die niet veel in Mezz komen. Waar normaal gesproken tussen bands door het publiek even een sigaretje gaat roken of een biertje pakt, blijft het dit keer stug op de plek en wacht vol spanning een vol half uur op t hoofdprogramma terwijl de Top 40 voorbij knalt. Wanneer Lisa Lois begint met haar single ’Silhouette’ komt de zaal wat los en geniet van de liedjes van haar nieuwe album. Het geluid is de zaal is goed en band speelt de nummers bijna exact zoals ze ook op de albums klinken. Het laatste album van Lisa Lois staat vol met liedjes die ze schreef toen ze flink wat liefdesverdriet had. Inmiddels heeft ze een nieuwe liefde gevonden en misschien is dat wel de reden dat de nummers niet helemaal lekker uit de verf komen. Het verdriet en frustratie in de teksten is bijna niet te horen in de vertolking, Lisa Lois zingt vooral erg mooi.

Ze zingt de avond vooral haar liedjes gewoon mooi binnen de lijntjes, maar schiet er niet makkelijk uit. De zaal geniet met volle teugen en klapt wanneer gevraagd wordt, zelfs een “lang zal ze leven” kan er af dit weekend. Waneer Lisa de single ’Crazy’, 1 van de singles die er echt uitspringt op het album, inzet, komt er eindelijk wat meer uit en vliegt ze af en toe uit de bocht, wat het optreden alleen maar spannender maakt. De covers van Justin Timberlake en Rihanna zijn vooral het tonen van de vocale spierballen, want dat Lisa zingen kan staat buiten kijf, maar met deze band klinkt het niet heel bijzonder. Ook a capella en slechts begeleid door de piano laat ze wel degelijk horen over een goed stemgeluid te beschikken. Het mag alleen wat meer spannender, het ontbreekt een beetje aan lef, iets wat ze tussen de nummers door wel toont als ze zich af en toe wat knullig en kwetsbaar opstelt.

Het zal altijd moeilijk blijven voor iedere deelnemer van een zang contest om van de stempel af te komen, maar Lisa heeft wel degelijk de potentie om serieus genomen te worden. Voor het grote poppubliek vervult ze perfect haar rol van bijzonder goede zangeres, maar met de gelikte producties en af en toe wat vlakke popliedjes is het op dit moment erg moeilijk, de tijd zal het leren. Lisa Lois geeft in Mezz een goed popconcert, maar het is allemaal wel heel veilig. Misschien ook dat de bezoekers deze avond dat wel heel fijn vinden, en eerlijk gezegd, daar is ook helemaal niets mis mee.

Gezien: The Cool Quest, Lisa Lois. Mezz, vrijdag 28 juni 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda