Zomers geluid van Lost Lions of India maakt verregend terrasconcert goed Zomers geluid van Lost Lions of India maakt verregend terrasconcert goed

Geen bonte middag, wel mooie muziek van Don’t Panic

, Tekst: Sara Cools, foto's: Daniël Hereijgers

Zomers geluid van Lost Lions of India maakt verregend terrasconcert goed

Geen bonte middag, wel mooie muziek van Don’t Panic

Tekst: Sara Cools, foto's: Daniël Hereijgers ,

Met de mededeling op Facebook dat twee bandleden stoppen, is het speculeren waarom de eerder aangekondigde act Horseshoe Creek is afgelast. Maar als fijn gevolg hiervan staat in deze editie ‘POB presenteert…’ Don’t Panic als dankbare vervanger met Lost Lions of India in het Mezz Café. In het café, in plaats van het geplande terras voor de jaarlijkse reeks terrasconcerten van Mezz.

Don’t Panic is een onverwachte, maar welkome verrassing op ‘POB presenteert…’ als Horseshoe Creek wordt afgelast, spelen met twee bandleden minder was ook geen optie. Met een flinke fanbase voor Don’t Panic en een EP van de band in het vooruitzicht tegen het einde van dit jaar, is de opkomst hoger dan verwacht, zeker met de regen en de eerste editie van het Best Kept Secret-Festival op een paar kilometer afstand. Met bontkragen, -mutsen en -jassen openen ze de vroege avond naar een idee van Wow!ter, de gitarist. Elk bandlid heeft een kledingstuk met bont aan want: “we willen er een bonte avond van maken.” Uit de hoek met vrienden rijst een zacht gelach. Met het aftellen klinkt een funky, jazzgeluid in het Mezz Café.

De groep staat ontspannen, zoals de naam al aangeeft: nooit in paniek, op het podium te lachen met elkaar. De muziek varieert van jazz en funk tot reggae-achtige tonen. Na de eerste nummers valt de zaal even stil als Wow!ter solo een lovesong zingt. In de setlist staan afgewisseld met eigen nummers wat verfrissende covernummers, zoals ‘Sterrenstof’ van De Jeugd van Tegenwoordig, die de totaal eigen stijl van de band heel goed kan hebben.

Voormalig rockband Explicit Parrt heeft zijn sound met Lost Lions of India vorig jaar flink omgegooid naar een meer funky, popachtig geluid. Misschien is het op het podium wat krap met de vijf man tellende band, maar de muziek luistert heerlijk weg en blijft lekker hangen. Ook akoestisch klinkt de groep krachtig, bijna beter omdat het puurder klinkt in de intieme zaal. Het aanzicht van de groep is wel afleidend met de grote persoonlijkheden die er staan, waar de drummer als enige rustig lijkt te zitten. De energie uit de rocktijd is net te veel in de kleine ruimte, maar een groter podium zou niet misstaan voor deze band en de dynamische act die de mannen weg zetten. Na enkele nummers slaat de dansbaarheid van de muziek aan bij het publiek en hoort stil zitten er niet meer bij. Ook na het laatste nummer, echt het laatste, een reprise van single ‘Anytime’ die al vroeg in de set zat, blijft de losse en energieke muziek nog hangen.

Gezien: POB presenteert: Don’t Panic en Lost Lions of India. Mezz Café, zondag 23 juni 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda