Video & verhaal: Joris Bax - ‘Circuit Bent Zoo’ Video & verhaal: Joris Bax - ‘Circuit Bent Zoo’

Clip voor internationaal hiphop duo Dust On Snow

, Interview: Daniël Hereijgers

Video & verhaal: Joris Bax - ‘Circuit Bent Zoo’

Clip voor internationaal hiphop duo Dust On Snow

Interview: Daniël Hereijgers ,

Breda en omgeving is creatief, we hebben multimedia studies op de Avans Hogeschool, NHTV en kunstacademie AKV St. Joost en fanaten die gewoon zelf aan de slag gaan met camera, geluid en laptop. We willen je meer laten zien wat er lokaal gemaakt wordt en beginnen met Joris Bax. De 27-jarige Bredanaar maakte voor internationale ghost hop duo Dust On Snow de video ‘Circuit Bent Zoo’ die sinds kort op YouTube te vinden is. Zijn project mondde uit in een ingehouden explosief beeldverhaal in een duistere omgeving waarbij de tekst en chaos centraal staan. En niet te vergeten de zware beats van Frietboer.

Dust On Snow bestaat uit de New Yorker rapper Brad Hamers en producer Frietboer (Thijs van den Bosch). 'Circuit Bent Zoo' komt van de EP 'You Were Murdered As A Kid'. Bax, studerende aan de Avans Hogeschool Communicatie en Multimedia Design: "Iets meer dan een jaar geleden sprak Thijs mij aan via Facebook. Via mijn broer had hij wat dingen van me gezien. Al gauw vroeg hij me of ik iets voor hem en Brad wilde maken op een track van hun album. Technisch was het een uitdaging voor me. Ik moest nog veel leren. Gelukkig begrepen ze dit en kon ik op m’n gemak werken."

Hectische, rauwe en poëtische zinnen

"Eerst heb ik paar keer naar de track geluisterd, kijken wat voor gevoel het me gaf en wat ik erbij kon bedenken. Ik ben erg visueel ingesteld, wat ervoor zorgt dat ik geluiden omzet in bepaalde kleuren of beelden. Thijs gaf aan dat ik mijn eigen ding kon doen. De track zelf is vrij abstract en het kwam bij mij over als een waterval van woorden. Hectische, rauwe en poëtische zinnen. Dit alles op een onconventionele audiostructuur."
 
De tekst en chaos staan centraal
Bax vervolgt: "ik heb gekozen voor lange, aaneengesloten shots om het gevoel van het gedicht vast te leggen. De tekst en chaos staan centraal. Ik heb er ook bewust voor gekozen dat niet alles mee te lezen valt. Het moet te snel gaan, te hectisch zijn. Het uiteenspatten van bepaalde stukken tekst komt voort uit de gedachte dat er niet overal samenhang te vinden is. De verschillende ideeën volgen elkaar zo snel op. Ik heb alles in Amsterdam gefilmd, op de NDSM-werf. Ik vind dit een mooie rauwe en vrij donkere omgeving. Met grote oude, vervallen gebouwen en lege omgevingen."

"Ik zou graag meer video’s willen maken in dit genre. Het mag misschien iets toegankelijker. Maatschappij kritische, diepgaande poëzie en hiphop trekt me. Vooral omdat ik hier heel snel een eigen beeld bij kan vormen. Toch wil ik andere muziekstijlen niet uitsluiten, hoe meer projecten hoe beter!"

Zelf ook een toffe videoclip gemaakt? Mail de redactie en wie weet lichten we jouw productie binnenkort uit op 3voor12/Breda.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda