Ambitieuze allereerste Muziekfabriek in de Boulevard

Bredase artiesten maken samen ‘een nalatenschap’

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Muziekfabriek is nieuw en ambitieus. Aanstaande vrijdag is de eerste editie in de Boulevard. Volgens organisator Maarten Franse wordt het “een avond waar diverse artiesten die normaliter geen formatie vormen zullen proberen een samenspel te creëren. Een uitdaging en verhoging van de moeilijkheidsgraad is om als nalatenschap aan de sessie een track op te nemen.” Best ambitieus en naar verwachting heel interessant.

Julian Edwardes, Joris Dieleman, Indra Salima Kartodirdjo, Jeroen van den Broek en Leon van den Langenberg zijn de eerste deelnemers, waarbij Dieleman al wel samengespeeld heeft met Edwardes (Snor’n Baert) en Salima Kartodirdjo (Joris Dee), maar niet met beide samen. Van 21:30 tot 23:00 uur is het aftasten, een kennismaking tussen de verschillende geluiden van de performers en het delen van ideeën. Tussen 23:00 en 00:00 uur ligt de focus op het maken van een nummer en zal er een microfoon openstaan om het geheel op te nemen. Tot slot is het van middernacht tot 02:00 uur vrijuit experimenteren en jammen. Stee Witte treedt daarbij op als geluidstechnicus.

Ook meedoen?

Artiesten die in een van de volgende elf versies mee willen doen, kunnen hun contactgegevens doorgeven bij de bar in het Boulevard café of via Facebook een privébericht sturen naar Maarten Fransen. Fransen: “We werken met inschrijvingen omwille het samenstellen van een diverse groep met diverse instrumenten. Tijdens de avond zelf zal er een filmcamera aanwezig zijn om het proces vast te leggen, later zal deze afgemixt worden op de gecreëerde track, om zo steeds promotie voor de volgende editie te kunnen maken. Een jaar lang elke maand een track betekent twaalf tracks, het doel is om hier een album van te maken. Elke maand zal ik proberen een totaal nieuwe groep samen te stellen om Muziekfabriek mee te ervaren.”