Optreden Jack’s Dignity in Breda onderbroken op last politie

Ventilatorbrandje bij Dinges, feest met June bij Friday On The Rocks

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Ian Verreijt ,

Ok, de kop is wel heel sensationeel: het Friday On The Rocks optreden van Jack’s Dignity uit Best werd wel degelijk even stilgelegd op last van de politie. Een ventilator bij feestcafé Dinges, de overbuurman van de Speeltuin, was in brand gevlogen en dat feestcafé werd kortstondig ontruimd. Om de communicatie van de politie niet te verstoren, moest de band even stoppen met spelen. De eerste Friday On The Rocks in 2013 duurde daarom wat langer, nadat eerst June in een opgewekte set nog maar eens de progressie van de laatste maanden liet zien.

June is één van de namen uit de lokale muziekscene waar je afgelopen jaar veel over hebt gelezen op 3voor12/Breda. Samen met MacSwordfish haalde de Zundertse band de finale van de landelijke Red Bull Bed Room Jam en won de wedstrijd waardoor ergens dit jaar een voorprogramma voor Go Back To The Zoo op het menu staat. Waar en wanneer is nog onbekend, maar het klinkt alvast goed als June na Bergen op Zoom en Goes meer buiten de Bredase regio gaat spelen. Het geluid en eeuwige enthousiasme lenen zich daar ook voor. Zoveel bands die een opgewekte, meerstemmige mix van funk, pop en rock maken, zijn er immers niet. June neemt zelf ook het voortouw en presenteerde na het traditionele nieuwjaarsconcert in het Zundertse café Den Bels al een videoclip voor single ‘Pessimist’ die in een paar dagen tijd de duizend hits begint aan te tikken. Muzikaal is de set ten opzichte van de vorige Friday On The Rocks in maart 2012 ook stevig uitgebreid met bijvoorbeeld het funky ‘Lucifer In My Pants’, ‘Fun, Fun, Fun’ en meezinger ‘Mexico (ooh yeah)’. Daarnaast is de variatie van funkrock ‘Pluto’ tot popsingles ‘Pessimist’ en ‘I Can’t Lie’ dik in orde. Met June en MacSwordfish, vanavond ook present in het publiek, heeft Breda, en 3voor12/Breda, twee jonge en gloeiendhete ijzers in het vuur voor het nieuwe jaar!

Jack’s Dignity zagen we op 9 december al akoestisch tijdens POB’s Minstrelen- en Troubadourentocht in café Gold. Daar viel de band wat uit de toon tussen de singer-songwriters, hoewel gitarist Twan van Dinteren tijdens de korte ‘rookpauze’ vandaag terugblikt en vertelt dat bij Koffie bij Teun juist gevraagd werd om harder te spelen. Het trio uit Best kon daar meer zijn gebruikelijke rocksound ontplooien. Friday On The Rocks is bedoeld voor rockbands om hun volledige arsenaal los te laten en vandaag is de band gewoon op zijn plaats. Met name drummer Paco Ardon raakt zijn drums zonder pardon. Jack’s Dignity brengt een set eerlijke rock met een beetje grunge zoals ‘Lonely Train’ of ‘Endless Chase’ van EP ‘Ctrl_Alt_Del’ en sluit af met een langgerekte ballad. De bandleden krijgen vanavond te horen dat ze op 20 januari op mainstage Paradiso mogen optreden, tijdens het Pinguinradio-2minutenshow evenement. Het jaar begint dus ook goed voor Jack’s Dignity. En voor POB’s Friday On The Rocks.

Gezien: Friday On The Rocks met June, Jack’s Dignity. De Speeltuin, vrijdag 4 januari 2013.