De Boulevard op punt van sluiten

Facebookactie moet redding brengen

Robin van Essel ,

Eind vorige week werd bekend dat café-restaurant en poppodium De Boulevard aan de St. Jansstraat hoogstwaarschijnlijk aanstaande dinsdag 19 februari moet sluiten. Brouwerij InBev, de eigenaar van het pand, wil de zaak niet langer open houden in verband met achterstallige betalingen die zijn opgebouwd.

Het zou gaan om 15.000 euro, vertelde uitbater Peter Suijckerbuijk dit weekend aan BredaVandaag. Als dat bedrag aanstaande dinsdag niet is betaald, doet eigenaar InBev het slot op de deur. Toen dit nieuws vrijdag bekend werd, startten enkele (oud-)medewerkers van De Boulevard een actie op Facebook waarin gevraagd werd een paar euro te storten op een apart geopend rekeningnummer. Het bericht met de oproep is inmiddels bijna vijftienhonderd keer geliked.

Desondanks lijkt het te laat. Net als eerder deze maand bij De Wasserette is er weinig bereidheid bij bezoekers om financieel bij te springen. Zondagavond was de opbrengst volgens één van de initiatiefnemers nog “belachelijk laag”. Mocht de benodigde 15.000 euro niet gehaald worden, krijgen de donateurs die wel stortten hun geld terug.

Brouwerij InBev laat weten dat zij sympathie hebben voor de Facebook-actie, maar dat dit het standpunt met betrekking tot sluiting niet zal veranderen. Er vindt volgens InBev momenteel geen concreet overleg meer plaats om sluiting af te wenden. Suijckerbuijk heeft tot dinsdagochtend 9.00 uur om de achterstallige betaling te voldoen.

Als dat niet lukt, raakt Breda na De Wasserette zijn tweede podium deze maand kwijt waar beginnende bands kunnen spelen. Maandagavond wordt 'Black Monday' georganiseerd, en het is niet onwaarschijnlijk dat dit het laatste evenement is in De Boulevard zoals we die kennen. Het 'cafEETheater' bestaat al meer dan 25 jaar.

Update 19-02-2013 15.00u

Zoals verwacht, is het De Boulevard ondanks een knallende Black Monday niet gelukt het benodigde geld bij elkaar te halen. Dinsdagochtend zijn de sloten van het pand vervangen door de deurwaarders van InBev. Desondanks is Peter Suijckerbuijk in gesprek met investeerders en heeft goede hoop binnen twee dagen InBev te kunnen betalen en weer open te gaan, vertelde hij aan BN DeStem. We houden jullie op de hoogte.