Hiphop beats the house op Club 3voor12/Breda

Handjes in de lucht voor eerste clubavond van 2013

Redactie 3voor12/Breda ,

In Breda en omstreken loopt veel hiphoptalent rond. 3voor12/Breda biedt ze een podium op vrijdag 15 maart tijdens de eerste clubavond van 2013. In het Mezz Café optredens van Heavy, Team Wasted, Ares en Freddie Lee. Vier acts die het talent en de drive hebben om het ver te gaan schoppen. Host van de clubavond is Tjerkovara, Ben Jur de DJ. De toegang is zoals altijd gratis.

Freddie Lee
Rapper Freddie Lee schreef zijn eerste teksten in 2006. Drie jaar later verscheen zijn debuut ‘Straat Rat Nr. 1’. De rapper uit de Haagse Beemden neemt geen blad voor de mond en vertelt zijn verhalen zonder ze mooier te maken dan ze zijn. ‘Better focked up dan locked up’ is dan ook zijn motto. Op dit moment werkt de MC aan zijn nieuwe project genaamd 'Fred Label'. Dit album zal onder andere producties bevatten van Brenx Beats en Ben Jur. Hij werkt erop samen met onder meer Timmietex en Heavy. De plaat verschijnt dit jaar.

Ares
Oosterhouter Rens Ottema, beter bekend als Ares, was er vroeg bij. Op zijn twaalfde schreef hij zijn eerste teksten. Na de release van zijn eerste EP 'Dichterbij' in 2012 ging het balletje rollen. Ares deed mee aan het BNN programma The Next MC waar hij de finale haalde. Bij de Grote Prijs van Nederland reikte hij tot de halve finales. Eind 2012 werd Ares genomineerd voor een State Award voor Rookie Of The Year. De rapper werkt op dit moment hard aan zijn nieuwe album ‘Road Trip’. Dat komt deze zomer uit. Halverwege februari bracht hij de single ‘Regenboog’ uit via iTunes.

Team Wasted
De neven S.kinny en Morri$ vormen de kern van Team Wasted. Ook wel bekend als TMW. De twee rappers krijgen hulp van vrienden en familie. Muziek maken kreeg het tweetal met de paplepel ingegoten. Toen ze jonger waren, speelden ze in de band van S.kinny’s vader: Boys Place. De groep uit de Hoge Vucht maakte onder meer de succesvolle mixtape ‘Te Wasted Vol. 1’.

Heavy
Heavy is het alter ego van Dave Broeders. Als klein jongetje wist hij al dat hij iets wilde doen op het podium. Hij deed onder meer mee met de Mini Playbackshow en nam daar de eerste prijs mee naar huis. Rond zijn zestiende kwam Broeders in aanraking met hiphop en begon hij teksten te schrijven. Al snel daarna leerde hij de Bredase rapper MicGee kennen. Samen begonnen zij de groep Lastig. Na een aantal losse projecten kwam de Zevenbergse rapper in aanraking met producer Ben Jur. Samen werken zij op dit moment aan Heavy’s debuut dat dit jaar uitkomt.

DJ Ben Jur
Op zijn dertiende kwam Jurriaan van Leeuwen voor het eerst in aanraking met hiphop. Drie jaar later maakte hij deel uit van zijn eerste groep De Samenzwering. Hij rapte daar al onder zijn artiestennaam Ben Jur.  Samen met onder meer Viezerik, Tjerkovara en Fotosynthese vormde hij de groep Van Kwaad Tot Erger. De groep trad veel op, maar de leden deden ook veel soloprojecten waardoor VKTE op een lager pitje kwam te staan. Na zijn opleiding aan de Herman Brood Academie stortte Ben Jur zich volledig op het produceren. Hij produceerde onder meer het album ‘Texus Ranger’ van Timmietex.