#BB13: Het Zesde Metaal: "Ier bij oes ist goe"

Wannes Cappelle en Tom Pintens super duo

Daniel Hereijgers ,

Het Zesde Metaal is de groep van Wannes Cappelle. Of het is Wannes Cappelle solo, of, zoals vandaag, Wannes Cappelle op gitaar met Tom Pintens op piano. West-Vlaming Cappelle stond al eerder in Breda, bij Ik Zie U Graag en Willem Jongeneeles Ca Va? Ca Va!

Muziek
Cappelle maakt melancholische, eerlijke teksten in het West-Vlaams. Hij begeleidt zichzelf vandaag op gitaar en heeft Tom Pintens meegebracht. Pintens speelde eerder in Flowers For Breakfast, Zita Swoon en solo.

Plus
Je verstaat het maar half, of soms zelfs helemaal, toch is de kracht van het samenspel, de manier waarop Cappelle ze brengt en de ijle soms hardere tweede stem van Pintens is ideaal en uitermate boeiend. Het maakt dus niet uit of je alles kunt verstaan. De rust en het vakmanschap van de Vlamingen is indrukwekkend. En het doet er ook weinig toe dat je weet dat Het Zesde Metaal veel nieuw materiaal brengt van de recente plaat 'Ploegsteert' en een enkel lied van 'Akkemets' zoals 'Keuning Van De Jacht'. 

Min
Melancholische teksten over verlies en het verleden, Cappelle brengt ze steeds even sterk en met gevoel. Ondanks groepjes pratende mensen die een singer-songwriter blijkbaar de beste plaats vinden voor een babbeltje. Ook de zweefmolen en de andere podia deren hem niet, ze vormen volgens Cappelle "de ontbrekende drums."

Conclusie
Geweldige act, prachtige meerstemmigheid en een boeiend optreden. En nogmaals, het niet kunnen verstaan is geen probleem. Cappelle tijdens de show: "mocht je een woordje gemist hebben, ik speel nog 40x solo in Vlaanderen de komende tijd."  En wanneer weer in Breda?

Cijfer
9,5