#BB13: doelloos rocken met The New Shining

Tijd voor poncho's en paraplu's

Daniël Hereijgers ,

The New Shining brak vorig jaar definitief door met 'Can't Make Up My Mind' en haalde deze week nog de publiciteit door een cover van The Boxer Rebellions 'Diamonds' in de radioshow van Giel Beelen te spelen. De hoofdact van gisteren plaatste de opname daarvan zelfs op hun eigen Facebook met de ondertitel: 'Zo doe je dat!'

Muziek
Eerlijke, op Amerikaanse leest geschoeide rock, de vorige plaat van The New Shining 'Stripped/Full Circle' was een combinatie van akoestische en versterkte 'heavyrock'.

Plus
De band van zanger Nax doet er alles aan de mensen warm te krijgen tijdens deze eerste hoosbui dit weekend. Een sympathiek idee. De band vindt het ook niet nodig het kalversucces uit Beelens ochtendshow uit te melken, ondanks dat The Boxer Rebellion gisteren het festival afsloot. En de fans kunnen alvast kennismaken met songs van nieuwe plaat 'Wake Up Your Dreams'. Plus: het jongetje dat drumde op grote stapels lege plastic bekertjes, bijna recht voor het podium.

Min
De rock komt wat doelloos over, waar gaat het heen? Lange nummers met eentonige ritmes. Frappant ook dat het grootste succes tot nu toe een rustig semi-akoestisch nummer is, 'Can't Make Up My Mind, het enige rustpuntje is in de set.

Conclusie
Je zou meer akoestische nummers verwachten, zeker als dat de doorbraak betekende en het vorige album half akoestisch, half hard rock was. Maar dat deerde u niets, u danste en zong mee, zelfs in de stromende regen. Met respect van The New Shining.

Cijfer
7