#BB13: Tessa Rose Jackson is het wachten waard

Folkpop in de regen op hoog niveau

Nikkie Vinke ,

3voor12 award-genomineerde Tessa Rose Jackson, met akoestische band, speelt als één-na-laatste op het Boost-podium. Het is inmiddels aardig aan het regenen en hoewel de band eigenlijk om tien voor negen zou beginnen, moet het publiek nog ruim twintig minuten wachten.

Muziek
Muzikaal is het snel duidelijk waar Tessa Rose Jackson de mosterd haalt: ze begeeft zich op het pad dat ingeslagen werd door Mumford & Sons en waar ook Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes, Of Monsters and Men en The Lumineers zich begeven. Maar feit is dat ze zich zeker met deze wereldhits scorende acts mag vergelijken. Haar nummers zitten goed in elkaar en zijn enorm catchy. Geen verrassing dat haar muziek al te horen was in commercials van Ikea en LG.  

Plus
Die eindeloze soundcheck en al dat gezanik over 'iets meer vocalen op de monitor' levert uiteindelijk wel wat op. Inmiddels is het donker geworden en ook in de regen levert dat een sfeervol plaatje op. Zeven man sterk staan ze op het podium: uitgerust met banjo, accordeon en zelfs schuiftrompet brengen ze een sterke set met de meeste nummers van debuutalbum 'Songs from the Sandbox' voorbij, plus een bonusnummer over de winter dat nu wel weer toepasselijk begint te worden. 

Min
Dik twintig minuten te laat beginnen voor een set van 40 minuten kan echt niet hoor, Tessa.

Conclusie
Met Tessa Rose Jackson en haar band hebben we er een Nederlandse act van formaat bij waar we nog veel van kunnen verwachten.

Cijfer