#BB13: Snowapple: dromerige sprookjespop uit Amsterdam

Eigenzinnige hippies maken het beste van regenachtig begin van de avond

Nikkie Vinke ,

Vorige week deed Snowapple nog de aftershow bij het concert van Jack Johnson in de Heineken Music Hall en wie ze vanavond in het Valkenberg ziet, zal dat logisch vinden. Vrolijk en blij zijn ze, maar wel met ietwat meer muzikale bagage.

Muziek
De drie ietwat excentrieke Amsterdamse dames spelen een hele hoop instrumenten en laten in hun muziek een veelheid aan genres en stijlen voorbijkomen. Chansons en folk, klassiek en poppy. Groepslid Laurien Schreuder heeft zelfs een carrière als operazangeres. Terwijl het zondagavond langzaam begint te schemeren en te druppelen doet Snowapple haar best om het aan het Boostpodium gezellig te maken. 

Plus
Saai en voorspelbaar is Snowapple allerminst. Alleen al de uitdossing van de dames is bijzonder te noemen: verticale hoeden, lange jurken, aparte haarcreaties. Ook op muzikaal gebied zijn ze alleszins geen dertien in een dozijn. De dames zingen driestemmig en begeleiden zichzelf op gitaar, viool, accordeon en mandoline. Gelukkig zijn ze ook zo verstandig geweest om een bassist en een drummer mee te nemen die het geheel wat steviger maken.

Min
Het is wel heel blij: ze zingen zelfs letterlijk over 'peace and happiness'. In de miezerende regen werkt dat toch niet echt lekker. Daarnaast heeft het geheel wel een groot 'je-moet-ervan-houden'-gehalte. 

Conclusie
Snowapple heeft behoorlijk wat in huis, maar is niet aan een breed publiek besteed. 

Cijfer
7