#BB13: Shiner Twins Duo onderhoudend voor de liefhebber

Toevallige passant zal er niet erg lang bij stil staan

Ivo Koenen ,

Americana, blues en rootsrock in een akoestische variant. Covertje van Fats Domino tussendoor, niks aan de hand. Niet schokkend, wel onderhoudend.

Muziek
Bluesy americana met in een Nederlandse setting. Liedjes worden opgedragen aan bezoekers uit Etten-Leur, Fats Domino wordt Fets Doomienoo en na het optreden gaat de gitaar meteen terug de rockbag in.

Plus
Het geheel is vooral erg onderhoudend. Even een biertje drinken of met iets te eten bij de fontein zitten terwijl Shiner Twins Duo doorspeelt. Eerlijk is eerlijk, het zit qua muziek gewoon prima in elkaar.

Min
Daar zit ook meteen de zwakte van het duo in: het is geen live-performance. Ik krijg continue het gevoel naar een cd te luisteren met americana- en akoestische bluesplaatjes en toevallig in het Valkenberg te zijn aanbeland. Bijzonder weinig interactie met het aanwezige volk, liedjes aankondigen alsof ze breed bekend zijn. Dat is iets voor de Shiner Twins om aan te werken.

Conclusie
Dit is een band voor rond etenstijd. Niet bijster goed, niet slecht, onderhoudend vooral. Vooral de factor 'inwisselbaar' speelt hier een grote rol. Fijn voor de liefhebber, minder aantrekkelijk voor de toevallige passant.

Cijfer
6,5