#BB13: Sea + Air krijgt te weinig... speeltijd #BB13: Sea + Air krijgt te weinig... speeltijd

Breda Boost afsluiter had meer verdiend

, Daniël Hereijgers

#BB13: Sea + Air krijgt te weinig... speeltijd

Breda Boost afsluiter had meer verdiend

Daniël Hereijgers ,

De Breda Barst zondagavond eindigde nat dit jaar. Breda Boost afsluiter Sea + Air, Duits-Grieks echtpaar Eleni en Daniel Benjamin, had pech met het weer, pech met het uitlopen van het programma en pech met de opkomst. Hooguit dertig toeschouwers konden vijf nummers genieten van een unieke afsluiter.

Muziek
Eleni en Daniel Benjamin zijn getrouwd en speelden samen in het voorprogramma van Whitney Houston. Ooit. Nu is het een muzikaal duo dat samen zingt en heel veel instrumenten bespeelt. Eleni speelt op bijvoorbeeld een klavecimbel, elektrische gitaar en drums en Daniel op akoestische gitaar, ook drums, belletjes en bekkens. Een alternatieve mix van barok, experimentele jaren '70 rock uit Duitsland (Daniels inbreng) en de Griekse traditie van hymnes (Eleni's inbreng). Die laatste zin is volgens de band zelf overigens.

Plus
Want wat we te zien en horen krijgen, is moeilijk in hokjes te stoppen. Vanaf het begin met het rustige, lieflijke 'Do Animals Cry?' dat uitmondt in snerpende synthesizer beats en rammelende drums. Of het bijna poppy en herhalende 'The Heart Of The Rainbow' waar Daniel dwingend en hoog zingt en Eleni luchtig op haar klavecimbel pingelt. Of single 'Dirty Love' waarover we "vooral onze vrienden moeten vertellen", zodat volgens Daniel de roem van Sea + Air alleen maar toeneemt. Lekker onvoorspelbaar. Een soort Raketkanon van het singer-songwriter podium Boost.

Min
Sea + Air kan slechts vijf nummers spelen. De soundcheck van Tessa Rose Jackson liep uit. Waardoor haar set uitliep. Waardoor dit duo veel minder speeltijd krijgt en ook nog aan het stemmen is als zelfs Drive Like Maria al speelt. Behoorlijk irritant, de twee waren juist lekker bezig.

Conclusie
Vijf nummers Sea + Air is altijd nog wel vijf nummers multi-instrumenteel en alternatieve innemendheid van een duo waar je veel meer zou willen horen. De cd'tjes vinden dan ook gretig aftrek onder het kleine publiek.

Cijfer
8,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda