#BB13: Roots met flair

Rina Mushonga brengt prachtige nummers naar Breda Barst

Lisa Ruskus ,

Rina Mushonga is half Zimbabwaans, half Nederlands en deze roots worden niet onder stoelen of banken geschoven. De sound is onmiskenbaar Afrikaans, zonder cliché te worden en dat is best knap. Een vijfkoppige band ondersteunt deze spontane powerchick. Een heel, heel fijn optreden

Muziek
Mooie nummers met een kop en een staart, een symptahieke dame met een dijk van een stem, subtiel gitaarspel, een sound waarin direct je direct de Afrikaanse roots van Rina Mushonga in herkent en vooral een heel fijn, zomers sfeertje. 

Plus
Rina Mushonga brengt iets nieuws zonder rete-experimenteel te zijn, en dat is prettig. De nummers zijn af en er zit power in. Het publiek hoort een scala aan geluiden en melodieën, zonder dat er een geluidsmuur ontstaat. Het subtiele gitaarspel van de gitarist brengt lucht in de sound van het zestal. Zeer vrolijk en zomers, waarbij de fysieke aanwezigheid van de zon niet eens nodig blijkt. 

Min
De ietwat schamele publieksparticipatie, maar uiteindelijk weet Mushonga toch iedereen aan het klappen en zingen te krijgen. Nog een minpuntje dan; er mag meer gedanst worden. In het publiek en op het podium. Omdat het gewoon ontzettend leuk is om naar te kijken. 

Conclusie
Prachtige combinatie tussen wereldmuziek en up-tempo singer-songwriter die nooit in cliches vervalt. Rina Mushonga is niet alleen ontzettend goed maar ook ontzettend leuk, het allerfriste optreden so far

Cijfer