#BB13: Terug in de tijd met Pure!Soul!Power!

Feest der herkenning met eigen werk

Auke de Vries ,

De tijden van Motown herleven met Pure!Soul!Power! Menig muziekliefhebber geboren in de jaren '70 zal zijn hart op hebben kunnen halen. Een grote 'aha erlebnis', en dat met eigen composities.

Muziek
De bandnaam zegt het al: soul met power. Denk aan bijvoorbeeld Wild Cherry. De band mocht zich afgelopen week nog in de HMH laten verwelkomen, als support van Glennis Grace, dus dat belooft wat.

Plus
Pure!Soul!Power! is een flinke band, waardoor er een vol geluid ten gehore gebracht wordt (met live blazers en een groot aantal vocalisten). Daarbij weet de band door een strakke ritmesectie zo links en rechts wat mensen aan het dansen te krijgen. Zeker voor de mensen die de hoogtijdagen van de soul hebben meegemaakt, is dit een feest der herkenning.

Min
Elke keer als er een nieuw nummer begint, denk je "wat leuk, een cover van ...", maar blijkt het een eigen compositie te zijn. Enerzijds goed geluisterd naar de helden van weleer, anderzijds getuigt het van weinig eigenheid. Een onderscheidende factor van Pure!Soul!Power! ten opzichte van andere retro-soulbands is er niet echt.

Conclusie
Prima vermaak voor de late namiddag, zeker voor de generatie uit de jaren '70. Met het verstand op nul meedeinen en kijken naar een enthousiaste groep muzikanten.

Cijfer
6,5