#BB13: Piepjonge nostalgie bij No More Jack

Niets nieuws onder de zon

Lisa Ruskus ,

No More Jack komt uit Oosterhout en heeft haar podiumplek veroverd via de voorrondes. De recente Britse tour verklaart misschien de Britse sound. Maar het geluid van No More Jack wordt vooral gedomineerd door nineties rock. Als je je ogen dichtdoet tegen het middagzonnetje kun je Audioslave en Bush er bijna bij visualiseren.

Muziek
Veel powerchords en zang die doet denklen aan Chris Cornell en Gavin Rossdale maar plots bespeuren we ook een vleugje U2. No More Jack is nog zeer jong maar maakt muziek die sterk doet denken aan de ninetiesrock van Stone Temple Pilots en de achterban en side-projects van eerder genoemden.

Plus
Het is goed! De band speelt strak en is strak in de rode stropdasjes gestoken. Hoewel de band wel erg herkenbaar klinkt, en dan niet herkenbaar als zichzelf, weten ze het ninetiesrockgeluid steady neer te zetten.

Min
Je kunt ze verwijten dat ze niets nieuws maken. Bij elk nummer denk je dat je het al eens eerder hebt gehoord. No More Jack doet zo aan andere bands denken dat je iets teveel geneigd bent een ander nummer te gaan zingen. Iets meer authenticteit is een pré.

Conclusie
Goede band en een prettige podiumpresentatie. Wanneer No More Jack iets meer eigenheid gaat creëren heeft dit viertal zeker potentie.

Cijfer
7,5