#BB13: Muffler Men houdt van Josh Homme

Belgen zijn hier al local heroes

Auke de Vries ,

Sympathieke Belgen die weten wat een potje stevig gestructureerd rocken is. Muffler Men haalt de mosterd duidelijk uit de hoek van Queens of the Stone Age (zanger Steve de Vlieger heeft zelfs iets weg van Josh Homme). De debuut-EP 'Trigger And Fly' is al een bewijs van kundigheid. Breda heeft al eerder kennis kunnen maken met Muffler Men in De Speeltuin.

Muziek
Het zal de Bredase muziekliefhebbers niet zijn ontgaan. De lokale popcoördinator prees ze de afgelopen dagen via verschillende social media al veelvuldig de hemel in. Zoals gezegd, komt er veel stoner voorbij, maar dan wel van het toegankelijke soort. Millionaire kan als grote broer worden beschouwd, maar Josh Homme is de godfather van dit genre.

Plus
Deze band staat als een huis. Strak en met goede, pakkende composities, pakt Muffler Men de (onterecht) matig gevulde Spaanse Kraag in. De bescheidenheid is allesbehalve vals, maar zeker niet nodig. Dit is op zijn Brabants gezegd gewoon 'un kaaigoeie band'.

Min
Eigenlijk is het enige minpunt dat het nog iets meer los mag komen van Queens of the Stone Age, en misschien nog wat vaker uit de bocht mag vliegen, maar verder is er verdomd weinig aan te merken op deze sympathieke Belgen.

Conclusie
Hopelijk (en zeer waarschijnlijk) komt Muffler Men nog vaker naar Breda. De band verdient in ieder geval ook een doorbraak naar een groter publiek.

Cijfer
8-