#BB13: Mister & Mississippi rauw in de regen

Poncho's en paraplu's bepalen het veld

Ivo Koenen ,

Mister & Mississippi; Het 3FM bandje van het afgelopen voorjaar. Ontstaan uit een project voor de Herman Brood Academie en vanavond op Barst. Jammer van de regen, maar het geeft wel een extra sfeerdimensie.

Muziek
Mister & Mississippi (met vier maal s, vier maal i, twee maal p) maakt folky popsong waarbij live buiten de lijntjes van het oorspronkelijke liedje gegaan wordt. Niet nieuw, wel aansprekend. Eind dit jaar speelt het gezelschap ook nog eens in Mezz. Vanavond in de regen op Barst met meer poncho's dan bezoekers.

Plus
Toffe liedjes met een onverwachte climax. Niet te poppy en singletje 'Same Room, Different House' is een fraai stukje meerstemmigheid. Een erg fijne show ondanks de regen en bijbehorende ongemakken.

Min
Het 'Get Lucky'-covertje had niet gehoeven. Geen meerwaarde, slapjes uitgevoerd, gewoon niet doen de volgende keer. Het geheel kwam overigens wel een beetje plichtmatig over, vooral met het nadruk leggen op welke single wanneer uit kwam, de titel en dat deze ook in Mezz gespeeld wordt. Leuk, maar weinig toegevoegde waarde.

Conclusie
Geen ideale festivalband vanwege het lieflijke karakter op het eerste gezicht, al moet deze mening toch worden bijgesteld na het zien van Mister & Mississippi. Interessante instrumentele stukken en een uitgebalanceerde lichtshow maken het geheel af. Tof!

Cijfer
7,5