#BB13: Maiden United vindt Breda Barst "stik phat"

All star tribute band scoort

Danel Hereijgers ,

Maiden United is dit jaar de traditionele tribute act. En wat voor een met de Britse zanger Damian Wilson (Treshold), gitarist Ruud Jolie (Within Temptation), bassist Joey Bruers (Up The Irons, versterkte Maiden coverband), drummer Stef Broks (van het Etten-Leurse Textures) en toetsenist Huub van Loon (Dearworld) een echte all star line-up.

Muziek
Iron Maiden liedjes, opnieuw gearrangeerd en akoestisch. Maiden United graait in het rijke Iron Maiden materiaal en maakt er eigen versies van. De band nam al twee cd's op, met gastbijdrages van bijvoorbeeld Anneke van Giesbergen.

Plus
Bruers fluistert Wilson een bedankje in, dat het "stik vet" is om in Breda te spelen. De charismatische langharige frontman maakt daar "stik phat" van, maar dat mag niet deren. Het is gemeend en komt ook zo over. De metalheads van alle leeftijden genieten en belonen de band na elk nummer met groot applaus. 'Children Of The Damned', 'Wasted Years' en een misschien wel tien minuten lang '22 Acacia Avenue' komen onder andere voorbij. Wilsons stem is zeer krachtig en benadert Bruce Dickinson, alleen een stuk zwaarder. De overige muzikanten leveren ook geweldige kwaliteit.

Min
Het blijft een tribute band, maar wel een heel goeie. Stond al eerder in Mezz en brengt ook vandaag veel fans op de been. De interactie van het publiek terug is wat matig, maar te zien is dat het geniet.

Conclusie
Pilsje erbij, Maiden klassiekers in een andere vorm die ook akoestisch prima uit de verf komen. Goede keuze qua tribute band.

Cijfer
8