#BB13: Een vroege herfst bij Joris Dee

Joris Dee en violiste Indra Kartodirdjo laten een bezwaard hart achter

Sara Cools ,

Joris Dieleman, oud-bandlid van The Exploding Shetland Ponies a.k.a. Joris Dee brengt samen met een klassieke viool en een pure stem van Indra Kartodirdjo een trage, depressieve sfeer. Hele zuivere, eerlijke muziek, maar een goede show is het niet.

Muziek
Een troubadour met een gitaar en een violiste met een engelenstem, het klinkt verdomd veel als Damien Rice. Liefdesliedjes zonder een goed einde klinken als een lange drie kwartier, en dat is het. Over verlies en oud worden, maar dan gebracht in een sprookjesachtig duet van Belle en het Beest. Het is even hypnotiserend als luisteren naar regendruppels. Alleen, daar word je ook niet vrolijk van.

Plus
Hele, hele mooie en zuivere muziek met een lieftallige stem van zangeres en violiste Indra. Goede muziek voor een dramatische, kaarsverlichte avond.

Min
Er is veel moois onder de zon, maar weinig nieuws. Het klinkt gestolen van Damien Rice. Goed gestolen, dat wel, en het komt waarschijnlijk van diep. Een hele set is wel lang wanneer je niet met een arm om iemand heen staat, want oud worden wil ook niemand alleen.

Conclusie
Een zuivere, pure stem en een ruwe, eerlijke stem maken tot een fijn huilnummertje. Eén nummertje is goed vol te houden, maar een betere setting was een lekkere zithoek, tegen de schemering aan, voor wat lieve stelletjes die lekker optimitisch naar deze bijna droevige muziek kunnen luisteren. Maar niemand wil in september al in een winterdip raken.

Cijfer
6