#BB13: Join The Cavalry doet haar kunstje

"Wat denk je wat jullie nu moeten doen?"

Daniël Hereijgers ,

Join The Cavalry viel op het laatste moment in voor het ter ziele gegane Über Ich. De band rond ex-Stereo zangeres Astrid brengt standaard twee drummers mee dus ook vanmiddag in Breda. De zangeres is blij na Appelpop gisteren vandaag Breda Barst aan te doen.

Muziek
Rock, sterk voorgeproduceerde rock een enkele keer versneden met een beetje folk.

Plus
Fans van Anouk en acts als Epica kunnen hun hart ophalen, de stem van Kunst is hard en stoer. Ze bliezen 'het dak eraf' bij Giel Beelen op de radio en het is in Breda ook hard.

Min
Astrid Kunst heeft ervaring als rockzangeres en trekt de band door de set heen. De pogingen om Breda mee te krijgen, komen niet echt aan. Het geluid is vooral hard, niet echt gevarieerd. De enige uitstapjes: Rosie, de single met een hip folky randje en zeemanslied/ballad You And I hebben stiekem ook een stevige rocksound. Sterker, de act speelt overduidelijk volgens een schema. Tijd voor het momentje met de hoorn. "Wie wil er op spelen?" En een kanon op het podium bij een band met cavalerie thema?

Conclusie
De inzet is prima, maar het voelt allemaal sterk gepland aan. Dat maakt het toch net even wat minder sympathiek. "Wat denken jullie dat je nu moet doen?" Ah ja, meezingen. "Waar zijn die handen?" De organisatie had natuurlijk deze plek in de programmering aan een lokale act kunnen geven of een voorronde verliezer. Qua tijdstip zou dat best een normale keuze zijn.

Cijfer
6-