#BB13: Block Party warmt op met Heavy

Zevenbergse rapper gaat lekker, maar is nog geen zwaargewicht

Nikkie Vinke ,

Rapper Dave Broeders a.k.a. Heavy deed zijn allereerste solo-optreden eind vorig jaar in het voorprogramma van Fresku in Mezz en ook vandaag mag hij het publiek warm maken voor zijn Eindhovense collega. Samen met producer Ben Jur werkt hij aan zijn in november te verschijnen debuut-EP 'Funk or Die', waarvan hij vandaag op Boogiedown wat werk komt presenteren.

Muziek
We zijn op het Kasteelplein, dus dat betekent: hiphop. Heavy verdiende zijn sporen al samen met anderen in Het Collectief en Lastig, maar de (bijna-) volwassen rapper doet het nu in z'n eentje. Nu hij 'al' twintig is en een hoop levenservaring op zak heeft, deelt hij deze in zijn nummers.

Plus
"Wie het er al bier gezopuh vandaag?" Met vette Brabantse tongval staat Heavy z'n mannetje en maakt een relaxte indruk op het podium: met z'n back-up mc en Ben Jur achter de draaitafels als team laat hij prima tracks horen. Samen met S.kinny van Team Wasted doet hij een nummer over de toepasselijke Dikke en Dunne en afsluiter Funk or Die heeft de lekkerste beat van de hele set.

Min
Helaas blijft het rustig op het Kasteelplein en krijgt Heavy het publiek niet echt mee. Of het aan de muziek ligt of het gewoon nog te vroeg is: who knows. Jammer.

Conclusie
Heavy heeft genoeg wat in huis om notorious in Breda en daarbuiten te worden, maar kwam op deze plaats en dit tijdstip nog niet echt optimaal uit de verf.

Cijfer
6,5