#BB13: Een onemanshow met humor van Hans Vandenburg

Laat zien dat improviseren op het podium prima kan

Sara Cools ,

Hans Vandenburg is onderdeel van Gruppo Sportivo. Wat wordt er verwacht van een creative director? Maar met een mondharmonica, een kazoo en een mondharmonica gaat het nog een stapje verder.

Muziek
We hebben: een kale man met een grote bril, een gitaar, een mondharmonica en een kazoo. De ruwe, grove mannenstem en een chaotisch rock-gitaarspel zijn samen een gekke, speelse combinatie. De mondharmonica geeft het ook weer iets country-achtigs en de kazoo, ja, wat doet de kazoo? Zelfs de teksten geven een prettig gestoord beeld van de zanger over een blonde vrouw met donkere haren, een wipneus én een wijsneus.

Plus
Hoe zet je een show weg? Geef maar alvast aan dat je de helft mogelijk gaat verneuken, nodig iedereen uit op het podium en speel zo typisch dat mensen je niet kunnen vergeten. Zo slordig en geimproviseerd en toch zo goed in elkaar gestoken. En als je een cover van Kylie Minoque - Can't Get You Out Of My Head - in het Nederlands kunt spelen en rocken, dan doe je iets goed.

Min
Ja, hij is nou eenmaal een beetje gek. En slordig en vals, en het klopt niet. Maar het klopt toch wel. 

Conclusie
Hans Vandenburg is tegenstrijdig op alle gebieden. Er is geen touw vast te knopen aan zijn teksten, of zijn gitaarspel, of zijn stem, en toch valt het allemaal op zijn plaats. De melodieën zijn aanstekelijk en zelfs in de regen trekt zijn energie de mensen aan. 

Cijfer
9