#BB13: Fresku zorgt voor eerste hoogtepunt Block Party

Breda is dorpsgek Fresku nog lang niet beu

Nikkie Vinke ,

Fresku behoeft geen introductie meer: de Eindhovense rapper heeft zich al vaak in Breda laten zien. Zo vaak dat hij bang was dat we hem misschien al beu waren. Integendeel.

Muziek
Fresku maakt hiphop met een zeer herkenbare eigen twist. De Eindhovenaar is een soort van dorpsgek in de scene en dat is verfrissend tussen alle stoere, zichzelf te serieus nemende rappers.

Plus
'Lintworm', 'Kutkop' en 'Heddedruksop' zorgen stuk voor stuk voor springende pubertjes en over de linie zit de sfeer er goed in. Fresku laat zich af en toe ook van zijn serieuze kant zien en dat zorgt ervoor dat het geen gimmick wordt. Al zijn het juiste de beetje gekke nummers die het meeste respons krijgen.

Min
De skits tussen de nummers door zijn bijna leuker dan zijn muziek zelf, maar maken de show ook behoorlijk rommelig. Daardoor zakt de opgebouwde sfeer steeds in. Zijn dikke pens kennen we inmiddels wel en ook de bananen-act hebben we onderhand wel gezien, maar het publiek ligt er niet wakker van.

Conclusie
Lang geen perfecte show, maar zeker amusant en ook goed om redelijk vroeg op de dag al zo'n naam van formaat op het podium te hebben.   

Cijfer
7