#BB13: Fata, boyband van de rap

Rappen over meisjes en alcohol houdt een keer op

Sara Cools ,

Voorheen gerapt met namen als Kraantje Pappie, Fresku en Sjaak, staat Fata nu op voor het eerst op Breda Barst. Wat zich voordoet als een rapgroep met een mengeling van hiphop, soul en reggae, komt toch met veel standaard rap en teksten.

Muziek
Een raptrio dat een mix belooft van soul, hiphop en reggae. Wat had kunnen ontpoppen tot een geweldige mengelmoes, loopt uit op standaard rappen over meisjes, drank en drugs. Al hoewel Wantiggo een goede zangerige rapstem heeft, blijft het beperkt tot teksten uit een tienermeisjes-tijdschrift plus drugspromotie.

Plus
Nog nooit in Breda en toch zo lovend en met bier uitdelen worden er natuurlijk punten gescoord. Met geweldige breakdancers op de achtergrond en veel Aha! en Uhu! geroep wordt de menigte toch overgehaald tot gebounce. 

Min
Diepgang in de vorm van vrouwen, drank en handjes in de lucht, maakt nog geen goede setlist. De lovende woorden van mede rappers Fresku en Kraantje Pappie vallen toch een beetje in het niet, aangezien het toch veel van hetzelfde is.  

Conclusie
Is het een boyband? Is het een rapgroep? Het is een beetje van allebei. Een leuke interactieve show met teleurstellende teksten over hoe ze vrouwen willen versieren en de handjes in de lucht willen. Maar ze doen het dan ook niet voor het geld, maar voor de chickies en de drank, gelukkig.  

Cijfer
4