#BB13: Drive Like Maria sluit Breda Barst af in de hoogste versnelling #BB13: Drive Like Maria sluit Breda Barst af in de hoogste versnelling

Regen enige spelbreker

, Auke de Vries

#BB13: Drive Like Maria sluit Breda Barst af in de hoogste versnelling

Regen enige spelbreker

Auke de Vries ,

Traditiegetrouw is de afsluiter van Breda Barst een band die het festival knallend afsluit. Deze eer komt Drive Like Maria dit jaar toe. Het afgelopen jaar bevestigde de band al in het hele land een prima liveband te zijn. Na Breda Barst duikt de viermansformatie de studio in om een nieuw album op te nemen.

Muziek
De raakvlakken met acts als Kings of Leon zijn duidelijk. Hoewel iets minder op het grote gebaar gericht, verstaat Drive Like Maria de kunst goede liedjes te schrijven, die toch ook stevig rocken. Daarmee is de band één van de succesvollere Nederlandse (en deels Vlaamse) bands van de afgelopen jaren.

Plus
Het rockt, het schuurt en het prima songmateriaal doet de hoofden schudden. Zeker naar het einde toe komt de band er steeds beter in. De toevoeging van een vierde bandlid, drummer Bram van den Berg, zodat zanger Bjorn Awouters zich meer op zingen en gitaar kon toeleggen, is een gouden greep geweest. De feilloos gezongen zanglijnen (horen we daar een buitenechtelijke broer van Caleb Followill van Kings of Leon?) en daarnaast retestrakke ritmesectie zorgen ervoor dat Breda Barst ondanks de regen toch waardig wordt afgesloten.

Min
Er gebeurt weinig op het podium buiten de lichtshow. De muzikanten spelen op hun eiland en ook is er niet heel erg veel interactie met het publiek. Natuurlijk zal de regen hier zijn rol in spelen en de daardoor uitdunnende groep mensen. Hoe dan ook is het een wat matte show. Hopelijk kan Drive Like Maria met het nieuwe materiaal terugkomen om vervolgens keihard te overtuigen.

Conclusie
Een prima band, die hopelijk de komende jaren nog gaat groeien, en waar we nog veel plezier aan kunnen gaan beleven. Het wordt uitkijken geblazen naar de derde langspeler.

Cijfer
7+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda