#BB13: Coely verrast met soulvolle funkhiphop

Publiek en het weer als grote spelbreker op Block Party

Ivo Koenen ,

Een aantal - voor het grote publiek - onbekende namen op het programma voor vandaag. Coely is daar een van. Roots in Congo, residerend in Antwerpen en vandaag in Breda. In iets minder fijne weersomstandigheden dan gewenst.

Muziek
Coely (spreek uit Ko-el-ie) is hiphop, funk en female vocals in een. De link met de Block Party stage is uiteraard de hiphop, al worden diverse stijlen vermengd tot een crossover tussen eerder genoemden. Soms hard, soms soulful, in ieder geval verrassend en overtuigend. 

Plus
Vanaf het begin van de set is in ieder geval iets duidelijk; dit is tof. Hoewel het begint te regenen, blijft het Kasteelplein terecht vol staan en wordt een nat pak voor lief genomen. Voor de liefhebbers van funk en hiphop wordt gezorgd, ook voor diegenen met een voorkeur voor de wat meer rauwomlijnde female vocals. 

Min
Het minpunt is niet zozeer aan Coely zelf te weten, maar eerlijk is eerlijk, het komt nergens echt van de grond. Noem het gedeelde schuld, aangezien het matte publiek uiteraard ook debet is aan dit. Af en toe is Coely ook erg slecht te verstaan, maar dit is in mindere mate storend.

Conclusie
Coely is tof, prima, verrassend. Een beetje minder regen, iets minder lauw publiek en er was zeker 'iets' ontstaan op Block Party.

Cijfer
 7