#BB13: Vexisle is rauw en daar lust het publiek geen kaas van #BB13: Vexisle is rauw en daar lust het publiek geen kaas van

De helft van het duo komt figuurlijk voor zwaar weer te staan

, Michael Janiec

#BB13: Vexisle is rauw en daar lust het publiek geen kaas van

De helft van het duo komt figuurlijk voor zwaar weer te staan

Michael Janiec ,

Een lastige taak in het verschiet. Het komt nog niet echt los bij Breda Beats. Hoewel de lucht lijkt op te klaren, blijven de gemoederen getemperd. Vexisle moet het met één lid doen vandaag. De ander (in Breda bekend als Asa) heeft een reisverbod van de dokter.

Muziek
Dat zit gelukkig wel snor. Een doordachte mix van drum 'n' bass, met de nadruk op neurofunk. Denk aan Koan Sound, maar dan een vleugje harder. De stevige breakbeat is goed dansbaar en kent vele variaties. 

Plus
De manier waarop Vexisle mixt, is krachtig. Het klinkt solide, alsof de gemixte nummers voor elkaar gemaakt zijn. De abstracte combinaties kennen de nodige afwisseling en worden sterk in een muzikaal verhaal verteld. 

Min
Het gemis aan een echt dansvloergevoel. Het publiek staat nog steeds langs de zijkant. Dit optreden moet het nog meer van het publiek hebben. Het is gewoon anders dan wanneer er vier man voor op het podium staan te swingen. De muziek is in orde, maar er is bijna niemand om erop te dansen. 

Conclusie
Vexisle geeft een optreden met potentie en talent. Het is een strakke mix met een dansbare keuze aan platen. Zonder publiek valt dit echter in het water. Ondanks dat de regen wegblijft, is de opkomst en dus de sfeer gematigd. Mogelijk is het (voorste) podium, waar de breakdancers morgen los zullen gaan, niet echt handig geplaatst.

Cijfer
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda