#BB13: Hardcore punk met een boodschap #BB13: Hardcore punk met een boodschap

Feest met een idee

, Lisa Ruskus

#BB13: Hardcore punk met een boodschap

Feest met een idee

Lisa Ruskus ,

This Routine Is Hell komt uit Utrecht en bestaat uit intellectuele jongmannen. Vroeger noemden ze zich De Tarrels, maar met de naamsverandering is er ook een stukje intelligentie bij gekomen. In een set van een half uur laat This Routine Is Hell zien hoe dat eruit ziet, diepgang.

Muziek
Hardcore punk die op het eerste gezicht hard en schreeuwerig lijkt maar eigenlijk behoorlijke swing bevat. Zeer strak en scherp, en de heren hebben een boodschap: "Het leven is soms moeilijk, maar we moeten het samen aangaan." Of iets van die aard. 

Plus
This Routine Is Hell is strak. De band ragt in dertig minuten een groot aantal nummers zo strak als het eerder genoemde latexpak er doorheen. Het is opletten geblazen; even uitademen en je hebt een song gemist. 

Min
Die rondvliegende rode mand die zich ontpopt als moordwapen in de knusse Spaanse Kraag. En het feit dat de band niet bijster origineel is. 

Conclusie

Misschien niet de meest bijzondere band van Breda Barst maar wel een band waar publiek voor is. En een band die nadenkt over de wereld om zich heen, is natuurlijk nooit weg. 

Cijfer

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda