#BB13: Een leuke chaos bij The Van Jets

Rondvliegende objecten maken een vriendelijke pit

Sara Cools ,

Van links naar rechts, Charlie Chaplin met zijn bolhoed, Mika in z'n trainingspak en een piloot met haren voor zijn ogen. De opstelling van zuiderburen: The Van Jets. Voor een vol plein opent de band met minimalistische bewegingen en lichten en poppende synth-tonen.

Muziek
Nu de allerjongsten naar huis zijn, kan de muziek vele maten harder en dat is te horen. De hartslag past zich aan aan de drums, de voeten springen op de gitaar. Poprock met synth geluiden, professioneel op elkaar afgestemd. Misschien zelfs een beetje te perfect. Bijna gelukkig heeft de geweldige gitarist aan het einde wat technische probleempjes, maar ze gaan door.

Plus
Een ongelooflijke show met knallende lichten en geluid zorgt voor een springerige sfeer en aan de voet van het podium meeschreeuwende fans. Een zanger die publieksgeil in de menigte wil springen en ballonnen in de rondte laat vliegen. Alsof onder stroom, zoveel energie spat eraf van de band en het publiek. 

Min
Twee nummers elektro, oké, maar maak dat een hele setlist en het wordt toch teveel van het goede. Het weerhoudt zeker de fans niet, en velen anderen uit het publiek ook niet. Gelukkig maakt de band ook de verloren eerste tien minuten nog goed, door er tien extra aan te plakken. 

Conclusie
The Van Jets zijn een electro-pop-rock-synth genre ingegaan waar ze als plaatje en muziek precies inpassen. Met energie die een moshpitt kan creëeren en muziek die bijna gevaarlijk is voor het hart, brengen ze een publiek aan het schreeuwen en springen. Het mag dan iets te veel van hetzelfde zijn, zolang de show er dan maar goed bij is. 

Cijfer
7.6