#BB13: The Boxer Rebellion is bijna waardige afsluiter

Mooi, maar erg ver weg

Lisa Ruskus ,

The Boxer Rebellion is en klinkt onmiskenbaar Brits. Met vier sterke platen op zak mag de band na een uitverkocht Paradiso de Breda Barstzaterdag afsluiten. Een zware taak die de band dan ook niet perfect weet uit te voeren.

Muziek
The Boxer Rebellion is Brits, strak en heeft een kleine hang naar dramatiek. Voorprogramma van Editors, touren met The Killers, een vleugje Coldplay; we horen het allemaal terug in The Boxer Rebellion.

Plus
Er zijn nummers die recht uit hart komen en er ook rechtstreeks weer in gaan. 'No Harm' en 'Step Out Of The Car' zijn prachtig. De band is strak en weet een keurige show weg te zetten. Een waardige afsluiter, maar allicht wat aan de zware kant.

Min
De band weet het publiek niet te bereiken, het is goed maar blijft ver weg op het podium. Het ontbreekt aan variatie waardoor het uur in een afkoelend Valkenberg mentaal een uitdaging wordt. In Paradiso was het vast een stuk bijzonderder.

Conclusie
The Boxer Rebellion is Brits, strak en heeft een kleine hang naar dramatiek. De singles zijn prachtig maar de rest van het oeuvre is af en toe wat saai. De sfeer die The Boxer Rebellion weet neer te zetten is sterk maar de nummers zijn te weinig gevarieerd om een goed uur te blijven boeien.

Cijfer

7,5