#BB13: Suikerbeat is voor de liefhebbers

Fraaie programmering maakt sfeervol minifestival op Barst

Sara Cools & Michael Janiec ,

Block Party en Breda Beats hebben podiumpje geruild, en die laatste - dit jaar Suikerbeat - is midden op het terrein te vinden. In een intiemere setting, maar met een vergelijkbaar goede line-up, is Suikerbeat een podium voor de liefhebber van de betere dance, house en techno.

De Verloren Jongens, of beter, Verloren Jongen Dirk-Jan van Delst, opent op Suikerbeat met een relaxte deeptechno voor een klein publiek. Met een peukie in z’n mond, zet hij een nonchalante beat weg voor de komende dj’s. Ook Berghain-rockster David Vunk moet het met een halfleeg veld doen. In de loop van de middag loopt er volk aan en dat kom de de sfeer ten goede. Nummer twee op het affiche, Lemontrip brengt heerlijke house met een goede beat, afgewisselt met mellow en dance.

Late, wanneer de avond valt, brengt The Mangroove (de heren achter Midlight) meer disco in de techno, en brengt zo meer leven in de tent. Er heerst een opgelaten vibe, en er wordt druk socialized op Suikerbeat. Het Bredase dj draait een stevige vier keer vier beat. Olaf Stuut volgt goed op en het blijft dus druk bij Suikerbeat.

Het is duidelijk dat Suikerbeat veel liefhebbers aantrekt. Het publiek geniet de gehele avond. Tijdens het laatste optreden, weet Boston Bun een heerlijk opzwepende mix te brengen. Vleugje disco, trap, house en vooral een karakteristiek geluid. Als klap op de vuurpijl, wordt het mooie podium door twee (even mooie) danseressen beklommen. De passie spat er van alle kanten af en de teleurstelling is af te lezen bij het onvermijdelijke einde. Gelukkig wordt Suikerbeat daarna voortgezet in Mezz.