#BB13: PPP: "Amai gij zijt tof" #BB13: PPP: "Amai gij zijt tof"

Dansen bij Protection Patrol Pinkerton

, Daniël Hereijgers

#BB13: PPP: "Amai gij zijt tof"

Dansen bij Protection Patrol Pinkerton

Daniël Hereijgers ,

Bergen op Zoom, Breda, verder kwam het Vlaamse Protection Patrol Pinkerton nog niet in Nederland. Dit jaar zagen we de band uit Tielt op Ik Zie U Graag. Voldoende om de band te nomineren in onze tips voor Breda Barst. Vooraf vertelt presentator Selçuk Akinci nog dat de jongens boos zijn op voorgaande act ESO omdat die al hun drank opgedronken zou hebben...

Muziek
PPP maakt indierock, dan weer up tempo dan weer ietsje trager, maar continu boeiend. De band zet de groove, de zanger voegt toetsen en extra emotie toe.

Plus

"Hoeveel podia zijn hier?, tussen de drie en vijf? Wij vinden het heel tof dat jullie voor ons hebben gekozen." Zanger en frontman Jelle Denturck meent het en laat het publiek hem Vlaams nazeggen "Amai, gij zijt tof!" De man loopt over van de energie en speelt met de voorste rijen. De "de wereldhit in België" 'Future Is Our Home' scoort ook vandaag op Breda Barst. Net als 'This Time' en 'Love Means War'.  PPP is pakkend en laat niet meer los.

Min
De "tu-du-du-du" had best wat harder gemogen. U vond PPP wel tof.

Conclusie
Protection Patrol Pinkerton is een band die heel Nederland mag horen. Vrolijk, energiek en met een scherp randje. Favorietenstatus waargemaakt.

Cijfer

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda