#BB13: Soul of 70's rock is 70's playbackshow

Navarone heeft erg goed gekeken hoe het zou moeten

Lisa Ruskus ,

Navarone maakt 70's rock. De band heeft erg goed gekeken naar hoe het hoort, maar is onderweg vergeten om goede liedjes te schrijven.

Muziek
Navarone maakt jaren '70 rock, denkt men. Navarone doet jaren '70-rock. De band heeft goed gekeken hoe het moet: mooi lichtje erop, de één met een kralenkettting, de ander een gilet, en vooral de moves zijn erg belangrijk. Dat de gemiddelde luisteraar daarnaast ook een goede song verwacht, is blijkbaar bijzaak. 

Plus
Het licht is goed. En de band an sich is niet slecht. Als je niet van muziek houdt, is dit vast vermakelijk.

Min
"Ik wil graag apart doen maar Giel Beelen moet me ook leuk vinden," is het juk waaronder Navarone bukt. De band wordt vergeleken met Wolfmother maar mist de ballen die Andrew Stockdale en kornuiten wel hadden. Het raakt aan hardrock, maar het is braaf. Daarnaast liggen de bedoelingen er iets te dik bovenop. Mag ik als publiek nog zelf denken?

Conclusie
Als je Child In Time nodig hebt als 'wiederguthmachungschnitzel' doe je iets verkeerd. Of ga eigen repertoire schrijven, of doe de jaren '70 goed en hijs je in een spandex zebrapak à la Justin Hawkings van The Darkness die de hardrock wél hebben begrepen. 

Cijfer
Een 6 voor de moeite.