#BB13: Massapeals blijft zijn naam deels trouw

Talent uit Engeland moet samenwerken met een breed publiek

Michael Janiec ,

In een reeks van buitenlandse acts is Massapeals de eerste op Breda Beats. Weet zijn gevarieerde selectie beats het publiek mee te krijgen?

Muziek
Wederom een brede aanpak; Massapeals staat open voor de verschillende bezoekers. Trap staat centraal, maar hij brengt genoeg variatie. Er zijn voldoende associaties voor het publiek door toegankelijke remixes van bestaande nummers. Dit weet de kijkers vaak genoeg mee te krijgen, tussen het bijpraten door, dat wel. 

Plus
Een goed verteerbare combinatie aan dancemuziek. Het piekt, maar niet te hard. Het is uniek, maar ook saamhorig. De artiest is in zijn element en de mix zit doordacht in elkaar. Een constante energie, die zeker een indruk weet te maken.

Min
Of het toegankelijk genoeg is, blijft de vraag. De mensen passeren nog steeds de voorkant van het podium. Dit is mogelijk te wijten aan de plaatsing. Er staan genoeg mensen naast het podium, maar weinig komen echt dichterbij.

Conclusie
Een (vroege) rol die vaak moeilijk blijkt voor een dj.  Massapeals geeft wat hij in huis heeft, maar weet het publiek niet naar voren te lokken. En een optreden als dit, staat of valt daarbij. De sfeer is inmiddels wel wat beter, en het is nu gewoon afwachten op de knallers op het Kasteelplein. Het had van ons echter wel wat eerder gemogen. 

Cijfer
7