#BB13: Ian Clement harder dan gedacht

Vlaamse stoner voorman met eigen project in Breda

Daniël Hereijgers ,

Ian Clement geniet al bekendheid als frontman van stoner rockband Wallace Vanborn, maar de Gentenaar heeft sinds dit jaar ook onder zijn eigen naam een album uit: 'Drawing Daggers' op het Belgische Unday Records en is een plaat waarin hij zijn ziel uitstortte. Vandaag staat hij met een viermans band op het Barst-podium.

Muziek
De muziek van Ian Clements soloproject is live harder dan gedacht ten opzichte van het album. Iets minder intiem ook, de teksten zijn niet echt te volgen en missen de kracht die in andere verhalen over zijn optredens worden geroemd.

Plus
Het meeslepende gitaarwerk van Clement zelf en gitarist Maarten Flamand is om je vingers bij af te likken, progrock met een tikje stoner (toch). Vooral songs als 'Hidin'' en slotnummer 'The Explorer' zijn bezield, stevig en worden vol kracht gebracht. Clement en band trekken de registers open naar mate de set langer duurt.

Min
Het blijft nog niet helemaal "op de ribben plakken" zoals de promotietekst claimt. Ian Clement is qua songwriting nog niet in de buurt van labelgenoot Bert Dockx van Flying Horseman, of dat blijkt in ieder geval vandaag, maar wat niet is kan zeker nog komen. En die weinige interactie vullen met een harde Hollandse 'G' accent, dat hoeft niet in Breda.

Conclusie
Het slot was dik in orde, de rest van het optreden muzikaal zeker ook, alleen de echte bezieling blijft een beetje weg en dat is jammer. Fans van De Staat mogen uitmaken hoe goed Clement 'in de club' is, hij speelt dit najaar in hun voorprogramma.

Cijfer