De Jeugd van Tegenwoordig zelfs met try-out in uitverkochte Mezz De Jeugd van Tegenwoordig zelfs met try-out in uitverkochte Mezz

Ja Natuurlijk!

, Tekst & foto’s: Cerafil

De Jeugd van Tegenwoordig zelfs met try-out in uitverkochte Mezz

Ja Natuurlijk!

Tekst & foto’s: Cerafil ,

Warm, of zeg maar gerust heet, is het in de zaal en dan is het nog maar half negen. DNS draait de zaal nog warmer en een uur later staan ze daar eindelijk: De Jeugd Van Tegenwoordig. Het publiek gaat los vanaf de eerste noot. De combinatie van oud materiaal en nummers die op de nieuwe plaat staan worden op dit publiek in Mezz uitgetest. Deze plaat gaat ’Ja Natuurlijk‘ heten en is vanaf 27 september te koop.

Al bij binnenkomst is er bijna geen plekje meer te vinden, het is heet binnen en we staan allemaal te wachten op de show van De Jeugd van Tegenwoordig. De show begint een stuk later dan verwacht, maar de sfeer is goed binnen. Hoe kan het ook anders als DNS achter de draaitafels staat. Deze talentvolle dj draait alsof het allemaal niks voorstelt de meest rare combinaties aan elkaar. Het publiek geniet van de muziek en Inner Circle mag best in dezelfde 10 minuten als DJ Shadow.

Veel mensen maken foto's van het nu nog lege podium en dat is niet voor niks. Het decor is indrukwekkend, simpel en anders dan normaal. Als de show gaat beginnen wordt het alleen maar beter. Het licht gaat uit, projectoren maken het geheel af en de zaal is heel even stil. Bij het eerste aanzicht van hun helden gaat iedereen helemaal los en de toon is gezet. Deze try-out kan niet meer stuk.

Vrij vroeg in de show krijgt het publiek al precies wat ze willen: ’Watskeburt?!’. Heel de zaal is even een feestende eenheid die geniet van deze plaat uit 2005. De heren zelf staan daarentegen ongeïnteresseerd op het podium, maar dat past ook wel in de stijl van de muziek. Ook ‘Sterrenstof’ is overduidelijk een favoriet en dan is het tijd voor 'Sexuele Wijze'. Het eerste nieuwe lied wat de zaal te horen krijgt en het publiek in Mezz is het in ieder geval al eens met elkaar. Het feest gaat door en je ziet de heren op het podium opbloeien.

Aan het einde van de show spelen ze met het publiek. De handen in de lucht en van links naar rechts. Het ziet er erg leuk uit van een afstandje, hopelijk gaat dat ook zo goed op Lowlands. Ook na de show gaat het gewoon door in Mezz, maar het is een woensdag en dus is de zaal al snel leeg.

Gezien: De Jeugd van Tegenwoordig. Mezz, woensdag 14 augustus 2013. Omdat de show haar première had op Lowlands, plaatsen we dit artikel ietsje later dan normaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda