Het perfecte zondagmiddaggevoel: Kim Janssen Het perfecte zondagmiddaggevoel: Kim Janssen

Terrasconcert bij Mezz

, Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Rick Ruskus

Het perfecte zondagmiddaggevoel: Kim Janssen

Terrasconcert bij Mezz

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Rick Ruskus ,

Een zonovergoten en vol terras luistert muisstil naar de breekbare liedjes van Kim Janssen. Zowel alleen als met begeleiding van drum en bas weet Janssen het publiek te roeren. Afgezien van hollende kinders luistert iedereen zeer aandachtig. Kunt u zich een betere afsluiting van de (school)vakantie bedenken?

U kunt Kim Janssen kennen van de Groningense folkformatie The  Black Atlantic. Doet hij in zijn eentje iets anders? Nee. Is dat erg? Verre van! Op zijn nieuwe lp ‘Ancient Crime’ heeft Janssen samengewerkt met muzikanten van over de hele wereld. Dit resultaat is helaas niet te bewonderen deze zonnige zondagmiddag, maar de one-man/three-manversies mogen er zeker zijn. Live doet Janssen denken aan Glenn Hansard, een stapelaar in zijn liedjes. Waarin de zanglijn maar doorgaat. Bij Hansard explodeert de stapel, bij Kim Janssen komen de liedjes tot een subtiel einde. Of geen einde.  Evenals zijn verhalen tussen de nummers door. Waarom hij nu een plaat maakte over een Engelse kostschool weten we niet. Dat de plaat er is, weten we wel.

Janssen sluit af met een cover van Sun Kill Moon. Geen toegift, maar dat geeft niet. Dat had de magie van het collectieve genieten misschien doorbroken. Precies lang genoeg en precies goed voor het perfect zondagmiddaggevoel.

Gezien: Terrasconcert Kim Janssen. Mezz , zondagmiddag 18 augustus 2013

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda