Boogiedown terug op Kasteelplein tijdens Barst Boogiedown terug op Kasteelplein tijdens Barst

Zondag van Block Party geheel voor hiphopfestival

, Robin van Essel

Boogiedown terug op Kasteelplein tijdens Barst

Zondag van Block Party geheel voor hiphopfestival

Robin van Essel ,

Ondanks dat hiphopfestival Boogiedown dit jaar geen doorgang vindt op het Chasséveld, hoeven de hiphopliefhebbers uit Breda niet te treuren. De naar het Kasteelplein verhuisde Block Party reserveert de hele zondag voor Boogiedown. Daarmee is het festival terug op de locatie van 2009 en 2010. De line-up is niet misselijk: onder anderen Diggy Dex, Fotosynthese en Fresku staan op het programma.

Het initiatief kwam van twee kanten en het idee ontstond tijdens een braimstormsessie met de gemeente. Jurres: "We hebben via de wethouder (Selçuk Akinci, die tot vorig jaar voorzitter was van de organisatie van Barst, red.) altijd goede contacten gehad met het festival."

Begin dit jaar meldde Boogiedown dat de organisatie het financiële risico te groot vond om het festival dit jaar te organiseren, en derhalve een jaartje oversloeg. Dankzij het bijspringen van de organisatie van Barst kon dit er wel af. "Het is maar één dag, en het is geen vervanger voor Boogiedown. Maar het is een goed alternatief. Barst kon budget voor ons vrijmaken en had nog een podium te vullen. En wij hadden tijd over, zeg maar."

Een mooie samenwerking dus, getuige ook de line-up die inmiddels compleet is. Afgezien van Antwerpse Coely geen internationale acts, maar drie grote namen: Diggy Dex, Fresku en local hero Fotosynthese. Daarnaast staan nog Fata uit Deventer, die samenwerkte met Kraantje Pappie, en Heavy, eerder dit jaar op onze clubavond. De ruimtes tussen de optredens en de after zijn voor de crew van Shit Is Bangin. Het podium wordt gehost door Kleine Jay, uit Den Bosch.

Jurres: "Het wordt een mooi feestje, we hebben er veel zin in."

Boogiedown host het Block Party podium op Breda Barst op zondag 15 september.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda