Flip Noorman blijft overeind staan op Belcrum Beach Flip Noorman blijft overeind staan op Belcrum Beach

Invalact En Plein Public had meer verdiend

, Tekst: Geneviève Smans, foto’s: Sabrina Mollen

Flip Noorman blijft overeind staan op Belcrum Beach

Invalact En Plein Public had meer verdiend

Tekst: Geneviève Smans, foto’s: Sabrina Mollen ,

Alleen met zijn gitaar, banjo, microfoon en megafoon stond Flip Noorman, als muzikale toevoeging van rondreizend wijktheaterfestival En Plein Public, vrijdag 9 augustus op Belcrum Beach. Hij verving op het laatste moment het aangekondigde The Bongo Project. Terwijl de zon langzaam onder ging, klonk het prachtige gitaarspel en de rauwe, gevoelige stem van Noorman. Hij speelde ouder materiaal, maar ook alle nummers van zijn aankomende album.

De Nederlandstalige songteksten van Flip Noorman zijn perfect verwoord. Het lijkt bijna alsof je bij het moment was toen hij het liedje schreef. De dynamiek in zijn stem en het gevoel waarmee hij zijn verhaal overbrengt, betoveren je. Zijn harde gitaarspel werd zo nu en dan afgewisseld door lief en zacht getokkel. Noorman vindt een goed evenwicht tussen hard en zacht en weet duidelijk hoe hij gevoelige liedjes moet schrijven. Ook gebruikte hij zijn banjo en megafoon waar hij de leukste geluiden uit kon krijgen.

Tussen de nummers door bleek Noormans gevoel voor humor. De onderonsjes die hij had met zijn grootste fan van die avond waren hilarisch. En vervolgens ook opmerkingen als: “willen de mensen die hoog kunnen zingen, en nog luisteren ook, met mij meezingen?” Want ondanks de prachtige liederen en de humor negeerde het publiek de pogingen van Noorman om haar mee te laten doen. Bijkletsen op Belcrum Beach was duidelijk belangrijker, zowel bij Noormans eerste als tweede set. Dit leek echter wel een positief effect te hebben op zijn prestaties. Hij speelde zijn liedjes, vaak over vergane liefdes, met nog meer emotie en passie.

Flip Noormans album kunnen we in september verwachten en gaat ‘Bellse Parese’ heten.  Binnenkort ondervragen we Noorman over die aanstaande plaat.

Gezien: Flip Noorman bij En Plein Public. Belcrum Beach, vrijdag 9 augustus 2013.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda