Suikerbeat: nieuw op Breda Barst Suikerbeat: nieuw op Breda Barst

Zoetere dans op de zaterdag

, Tekst: Daniël Hereijgers

Suikerbeat: nieuw op Breda Barst

Zoetere dans op de zaterdag

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Breda Barst nieuws! Breda Beats verhuist van het Kasteelplein naar het voormalige Block Party podium, en krijgt op zaterdag 14 september de nieuwe naam Suikerbeat. De naam is geïnspireerd op de vroegere Bredase CMS suikerfabriek en het podium biedt “een zoete inval voor zowel snoepers van house en disco als een plek voor iedereen die ongenadig tot rust wil komen op het festival.” Het Kasteelplein blijft een rol houden voor het festival, maar de organisatie wil daar nu nog niets over verklappen.

Coördinator publiciteit van Breda Barst Lenny Boschman: “bij suikersferen kun je vooral denken aan het decor, laat je verrassen. Het wordt een ultieme chillarea met ook wat rustigere, zoetere dance. Heel anders dan je van Beats gewend was. Vernieuwende elektronische muziek, een beetje underground, dus ook genoeg 'snoepgoed' te ontdekken.” Geboekt voor deze eerste Suikerbeat zijn alvast: Boston Bun van het Ed Banger records-label, NT89, Lemontrip, The Mangroove van Midlight Crew, David Vunk, Olaf Stuut en De Verloren Jongens.

Op zondag heet het podium Breda Boost en kun je er terecht voor rustigere muziek van singer-songwriters. Welke? Dat las je eerder al hier op 3voor12/Breda.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda