The Blackhill Bandits nam op En Plein Public afscheid van gitarist The Blackhill Bandits nam op En Plein Public afscheid van gitarist

Ontspannen afscheid in broeierig Teteringen

, Tekst & foto's: Daniël Hereijgers

The Blackhill Bandits nam op En Plein Public afscheid van gitarist

Ontspannen afscheid in broeierig Teteringen

Tekst & foto's: Daniël Hereijgers ,

Rondtrekkend theaterfestival En Plein Public nadert het slot voor 2013 en dat was er ook voor Sebas Mol, gitarist van The Blackhill Bandits, gisteren in Teteringen. POB Vroeg de ‘Bandits’ deze bloedhete vrijdag En Plein Public van muziek te voorzien en de inmiddels al een paar maanden in Enschede wonende Mol greep zijn kans voor een ontspannen afscheid. Hij verklapte voor de eerste set van een half uur dat hij voor het eerst een lead zang zou nemen en bracht met verve een folky ode aan ‘Whiskey In The Jar'.

Het is 20:00 uur, theatermaakster Lisah Baert en actrice Lonne Gosling nemen drie kwartier het roer over op een grasveldje met een hut van dekens, sjaals en handdoeken en brengen voor de allereerste keer Baerts stuk ‘Wonen’, nog voordat het officieel op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch in première gaat. Een mooie primeur voor En Plein Public en het stuk, gebaseerd op de 17x verhuizen en vraagstukken over wat je nu écht nodig hebt, is vlot, grappig en goed te volgen voor het jonge en oude publiek vanavond. Ook nog te zien op 10 augustus bij En Plein Public in Dorst, aanrader.

Terug naar The Blackhill Bandits, de band staat in hun tweede set nadrukkelijk stil bij het afscheid van een van hun gitaristen. De band opent met eigen nummer ‘Stand Our Ground’ en zanger Tristan van der Laan doet vanaf de eerste noot weer zijn best het publiek erbij te betrekken. Meeklappen, even van het podium af, maar dat podium is dan ook best klein voor zes bandleden. “Ik zie lachende gezichten, mooi!” Ook Mumford & Sons ‘Little Lion Man’ past als cover prima bij de met pop en rock vermengde folk van de band.

Het heeft iets vredigs, zo’n akoestische set van Blackhill Bandits op een plein midden in het bos. Dat het technisch niet helemaal super is, valt de band niet al te zwaar aan te rekenen, er gaat immers een bandlid weg. Mol mocht voor de gelegenheid Dave Hauses ‘Pray For Tucson’ toevoegen aan de set en wordt daarna ook op een bankje gezet waarna de hele band een nummer speciaal voor hem speelt. Maar ook mag hij nog een keer de eigen songs van de EP meespelen ‘Letters’ en ‘Town Square’. Inmiddels hebben de ‘Bandits’ het publiek ook aardig meegekregen in het (afscheids)feestje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda