3ThaHardWays eerste paasdag

Keihard in Mezz

Tekst & foto’s: Rick Ruskus ,

De zeventiende POBparade gaf ook weer podium voor lokale en landelijke metalbandjes. Maar liefst zeven bands traden deze paaszondag op in de Jupiler zaal van Mezz en niet meer in podium Bloos. Dit geweld ging niet onopgemerkt want de zaal staat goed gevuld vanaf het eerste optreden. Bands als Tarantino, Otis en Magnetron zorgen een avond vol verschillende stijlen binnen het genre. Van hardcore tot metal tot trash, alles komt vanavond voorbij. Ook is vandaag het podiumdebuut van de band Second East.

Hilton Dive trapt om 20:00 uur af met een zeer strak optreden. Hilton Dive geeft vervolgens het stokje door aan Lockdown. Deze band voert het tempo wat op met hardcore. Als na het optreden van Lockdown Magnetron het podium betreedt, is de sfeer in Mezz optimaal. Vooraan staat het vol en het publiek heeft er duidelijk zin in. Magnetron is een Bredase trash band met sterke vocalen en strakke riffs en trouwe fans.

Second East volgt en heeft ondanks het podiumdebuut vanavond al een flinke fanbase. Dat komt vast door de bandleden die voorheen onder andere bij When All Light Dies speelden. Lees ook ons interview met gitarist Roy Poppelaars. De band is strak, alleen zijn de vocalen soms wat vals. Second East heeft cleane vocalen, maar deze komen niet altijd goed uit de verf. De stem van zanger Daniël Haanskorf is echter wel erg goed bij zijn screams. De band heeft potentie en zal zeker nog wat gaan beteken in de metalscene.

Tarantino gaat vervolgens voor korte nummers, korte krachtige nummers. Sommige nummers duren nog geen twintig seconden. De band heeft een eigen unieke stijl met zeer snelle drums en riffs wat zorgt voor een energiek en sterk optreden.

Otis mag na de power van Tarantino laten zien dat ook zij nog steeds de talenten hebben om een goede show neer te zetten. De band, doorgewinterd en ervaren, maakt een combinatie van veel stijlen en is ritmisch uniek. Live komt de band sterk over en is door de afwisseling een verfrissend geluid na al het geweld. Eigenlijk is Otis altijd een zekerheid.

De afsluiter van de avond is één van Nederlands beste bands binnen het metalcore genre, Wasted Bullet. De band toert door heel Nederland en maakt geregeld tripjes naar Duitsland. Het optreden is een muur van geluid waar je niet om heen kunt. Wasted Bullet gaat hard en de muziek is een combinatie van sterke gitaarriffs gecombineerd met de powerstem van zanger Robbert van Caem. Het publiek is wat rustiger geworden, maar dat weerhoudt de band er niet van met volle overgave een waanzinnig optreden te geven. Een waardige afsluiter voor een geslaagde editie van 3ThaHardWay.

Gezien: 3ThaHardWay op de POBparade. Mezz, zondag 31 maart 2013.