Succesvolle theatertour Miss Montreal was ook in Breda

Sanne ontroert en maakt feest voor een uitverkochte zaal

Tekst & foto’s: Daisy van den Nieuwenhuizen ,

Afgelopen zaterdag 27 oktober trad Miss Montreal met haar eerste theatertour S-SS-SSS-SANNE op in de Detronzaal in het Chassé Theater te Breda. Frontvrouw Sanne Hans kreeg de volledig uitverkochte zaal muisstil. Miss Montreal, een band die afgelopen jaar de ‘Schaal van Rigter’ won met het liedje ‘Wish I Could’ voor meest gedraaide Nederlandse plaat van 2012 op 3FM en in april haar nieuwste album ‘I Am Hunter’ presenteerde in een vol Paradiso in Amsterdam, is nu bezig met een nieuw avontuur.

Met de nodige zenuwen begonnen Sanne Hans en haar bandleden dit jaar aan hun eerste theatertour ‘S-SS-SSS-SANNE’ die nu al een groot succes is. Naast Breda verkochten zij al andere zalen compleet uit.

Het publiek werd meteen verrast door het theatermagazine dat op de stoelen lag. Hierin waren verhalen te lezen over Sanne, haar bandleden, een week uit het leven van Miss Montreal en ook waren er puzzels in te vinden, zoals ‘Zoek De Verschillen’ en ‘Een Zweeds Raadsel’. De interesse was gewekt en vol verwachting wachtte de zaal op Sanne Hans. Bij de opening werd meteen duidelijk dat de avond naast hits van Miss Montreal ook zachte, intieme nummers bevatte, die Sanne Hans met haar hese stem mooi en ontroerend bracht. Bijna geen enkel nummer in de theatershow klonk hetzelfde als op de plaat. De liedjes werden speciaal voor de theatertour in een nieuw jasje gestoken, wat deze theatershow uniek en anders maakte dan reguliere concerten van Miss Montreal.

In de loop van de avond kom je als toeschouwer meer te weten over het leven van de frontvrouw voor Miss Montreal, hoe zij was in de tijd van de Pop Academie in Enschede, wat er gebeurde toen ze gevraagd werd voor de welbekende kaasreclame en hoe zij terecht kwam bij De Wereld Draait Door. Al met al werd er veel gepraat, en gestotterd, door de zangeres en betrok zij het publiek bij haar show. Ze deelde zelfs bier uit aan het publiek uit haar eigen privé biertap in, jawel, de piano.

De avond bevatte een lach en een traan, ook voor Sanne zelf. Bij het meest ontroerende liedje 'Addicted To Crying', kreeg ze de zaal muisstil en was daarna zelf ook ontroerd. Na een korte stilte, doorbrak ze deze door weer een grap te maken. En dat maakt Sanne wie ze is. In de theatertour is ze open, oprecht, intiem, grappig en neemt ze het publiek mee op een reis door haar leven met leuke en minder leuke momenten. De avond is uniek, anders en iets wat je zeker niet mag missen als je van de muziek van Miss Montreal houdt.

Gezien: Miss Montreal ’S-SS-SSS-Sanne’. Chassé Theater, zaterdag 27 oktober 2012.