Ook Drive Like Maria viert 10 Jaar Mezz

Energieke show opent nieuwe najaarstour

Tekst & foto’s: Andre Joosse ,

Dit jaar kwam de nieuwe titelloze cd uit van Drive Like Maria. De bijhorende tour en de release van het album op vinyl start vandaag in Mezz. Het nieuwe album van Drive Like Maria is de opvolger van het sterke debuut ‘Elmwood’ uit 2009. Een debuut dat de band op de kaart heeft gezet en in het voorprogramma van bijvoorbeeld AC/DC en ZZ Top heeft gebracht. Toch horen we op de nieuwe titelloze cd een ander geluid. Iets minder stoner, iets minder psychedelisch en juist een iets meer toegankelijk geluid. 3voor12/Breda ging een kijkje nemen hoe de nieuwe nummers live worden ontvangen.

Black Bottle Riot opent de avond in de Dommelsch zaal. Het viertal uit Nijmegen speelt southern rock met een knipoog naar de blues. Een fijne opener van deze rockavond. Als hoofdact Drive Like Maria het stokje overneemt blijkt al snel dat de energie van de band even groot is als voorheen. Zowel zanger Bjorn Awouters, gitariste Nitzan Hoffmann, bassist Robin van Saaze als drummer Bram van den Berg hebben er duidelijk zin in.

Special guest vanavond is de frontvrouw van Intergalactic Lovers, Lara Chedraoui. Ze zingt op de cd mee met het nummer ‘Howl’ en ook vanavond komt ze dit nummer meezingen. Elk optreden van deze tour heeft een andere special guest, de opnames van deze “Howl-versies” worden in een download aangeboden die € 5,- kost. De opbrengst van deze downloads worden besteed aan het onder aandacht brengen van de gevaren van borstkanker.

Er staan veel nieuwe nummers in de setlist, waarvan de kracht live pas echt goed tot zijn recht komt. ‘Boomerang’ en ‘Black Horses’ zijn hoogtepunten in de set. Ook de Lana Del Rey cover ‘Video Games’ krijgt veel respons vanuit het publiek. Het mooie en rustige ‘Bury My Heart In The Desert’ opent de toegift die de band geeft. Ook het rustigere werk van de band knalt op het podium. Met ‘So’ wordt het concert afgesloten.

Drive Like Maria is niet lang meer ‘het alternatieve rockbandje in de plaatselijke club’. Het komende festivalseizoen kan de band nog wel eens de bekendheid opleveren die ze verdient. Met de twee cd’s heeft de band genoeg bagage om een goede rockshow neer te zetten op bijvoorbeeld Pinkpop of Rock Werchter.

Gezien: Black Bottle Riot, Drive Like Maria. Mezz, vrijdag 26 oktober 2012.