Zesde Rauw Hees Teder met TJANE, Sara Bonne en Joris Dee

Vrijdag 2 november in De Grott

Redactie 3voor12/Breda ,

De zesde editie van Rauw Hees Teder is vrijdag 2 november in het sfeervolle theatertje De Grott aan de Haagweg 98, door de groene poort. De singer-songwriteravond van Breda waar het allemaal draait om de muziek biedt dit keer optredens van Tjane, Sara Bonne en Joris Dee, die vrijdag nog op onze clubavond speelde. Bij Rauw Hees Teder praat het publiek niet door de muziek heen, sfeer en ambiance zijn verzekerd. De entree is € 5,- en de zaal gaat open om 19.30 uur.

TJANE is de groep rond Guy Roelofs. In de muziek van de groep worden invloeden uit pop, wereldmuziek en traditionele muziek samengesmolten tot een vorm van “Lage-Landen wereldmuziek”. TJANE streeft niet naar een reconstructie van traditionele muziek, maar blaast vroegere muziek nieuw leven in met eigentijdse arrangementen. In andere landen is het gebruikelijk dat muzikanten met de eigen muzikale geschiedenis bezig zijn. Dat gebeurt volgens TJANE in ons land te weinig tot niet.

Sara Bonne is het project van de in Rotterdam woonachtige singer-songwriter Saskia Groenenberg. Haar songs zijn levensverhalen en vertellen over de hoogte- en dieptepunten van het leven en de liefde. Ze typeert haar muziek als een smeltkroes van singer-songwriter, pop, alternatieve muziek en blues. Bonne was onder meer te horen op Radio6 en Radio2 en speelde in zalen als Paradiso en Rotown. Haar debuut ‘Testimony’ verscheen in september.

Joris Dee: Joris Dieleman is de ex-zanger/gitarist van The Exploding Shetland Ponies en geen onbekende in Breda. Als zijn alter ego Joris Dee brengt hij breekbare songs die worden ondersteund door violiste Indra Salima Kartodirdjo. Zijn stem doet denken aan Finn Andrews van The Veils. De teksten van Joris gaan over liefde en verlies. Eerder omschreven we de muziek als ‘eerlijk en meeslepend’.