Club 3voor12/Breda: Mezz Café was bijna te klein

Fotoverslag met Joris Dee, Tass Finner en Volt Violin

Fotoverslag: Ilse Zwakke ,

Mezz is jarig en 3voor12/Breda vierde vrijdag 26 oktober mee. We kozen drie smaakmakende regionale acts die optraden in een gezellig vol Mezz Café: Joris Dee, Tass Finner en Volt Violin. Indie Starship en The Daisy Players draaiden tussen de optredens en na afloop tot aan sluitingstijd. De toegang was zoals vertrouwd gratis. Ilse Zwakke maakte dit fotoverslag.

Joris Dee en violiste Indra openden, prachtig belicht, de clubavond en opvallend genoeg verwisselden ook weinig mensen het café voor de zaal voor Drive Like Maria. Mooi werk, want het optreden was de moeite meer dan waard. En blijkbaar werkt de reputatie van oud-zanger Joris van The Exploding Shetland Ponies en andere bands nog door in de Bredase scene.

Daarna was het de beurt aan Oosterhouts talent Tass Finner, de mannen gaven een geïnspireerde set waarbij new wave en postpunk overheerste met goeie songs als 'Welcome To The Wasteland' en 'The Bubble'. Belooft veel goeds.

Tot slot stelde zanger Niels Hereijgers van Volt Violin de meegekomen fans gerust: "Dit is waarschijnlijk het laatste optreden met deze liedjes. Bij de POBparade 2013 zijn we weer terug!" Om daarna met de rest van de band het gas vol open te trekken en min of meer afscheid te nemen van 'Open Your Eyes', Getaway Driver' en nieuwe single 'Maybe It's Wrong'. De allerlaatste toegift was een oud nummer van Down Under. Direct een referentie naar Volt Violin 2.0.

Daarna namen dj's Indie Starship en The Daisy Players weer over, en maakten de avond af tot de sluitingstijd van Mezz Café.