Arno ís het feest tijdens 10 jaar Mezz

De tweede avond van 10 jaar Mezz: een uitverkochte zaal voor Arno

Tekst: Lisa Ruskus ,

In Mezz hebben we Arno Hintjens al eens leren kennen als een beetje ‘een grumpy old man’. Vanavond bewijst hij echter een ware komiek te zijn. Een fantastische entertainer met een geweldige band achter zich.

Een stampvolle Mezz wordt vanavond getrakteerd op veel nieuw werk van het in augustus verschenen album 'Future Vintage'. Maar voor het overwegend oudere publiek zijn er ook een aantal T.C. Matic-nummers.  Op het nieuwe album trekt Arno de lijn van zijn vorige album ‘Brussld’ door. Stevig en bluesy, maar de Franse chanson is nooit ver weg. Deze avond zit Hintjens vol verhalen. Een van zijn prachtige chansons draagt hij vanavond op aan zijn grootmoeder, "een bitch met klasse" naar eigen zeggen. Ook het altijd mooie ‘Dans Les Yeux De Ma Mère' passeert de revue.

De set is een waar cadeau met veel nieuw werk waarin wederom de hoge kwaliteit die Arno met zijn band altijd weet te garanderen tentoon wordt gesteld, maar ook genoeg voor de liefhebbers van Arno (al dan niet met T.C. Matic) vanaf het eerste uur. Hoewel Hintjens de show steelt, krijgt de band genoeg ruimte zich te etaleren en zich van haar beste kant te laten zien.  

In zijn komische intermezzo's komt de Vlaamse politicus Bart de Wever er niet florissant vanaf. Zo komt een van Arno's nummer uit "de vorige eeuw, toen Bart de Wever nog cholesterol had". Later komt het publiek niet zo subtiel te weten wat Hintjens van Wevers politieke opvattingen vindt. Gelukkig wisselt hij de actualiteit lustig af met surrealisme in een komisch verhaal over een LSD-trip dat eindigt met meeuwen die de cancan dansen wat Hintjens op Hans Teeuwen-achtige wijze ten tonele brengt. Wanneer 'Oh La La La' wordt ingezet en verandert in een ware meezinger, lijkt de avond op zijn hoogtepunt te stoppen. Maar het publiek wordt nog beloond met een vrolijke toegift. Het bijzonder komische nummer 'Bathroom Singer' wordt al eerder aangevraagd door dames in het publiek, maar vormt uiteindelijk de grand finale van een waanzinnig optreden. Samen met 'Vive Ma Liberté' een iconisch eind van de avond.

Gezien: Arno. Tien jaar Mezz, vrijdag 19 oktober.