Bettie Serveert trakteert tienjarig Mezz op nieuw werk

Awkward i solo geen partij voor de babbelaars

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Robbert Nijs ,

Mezz bestaat tien jaar! En dat wordt vandaag gevierd met The Kik, Awkward i en Bettie Serveert. In de Dommelsch Zaal worden de tien dagen feest afgetrapt door Bettie Serveert. En we vieren niet alleen tien jaar Mezz, maar ook negentien jaar 'Palomine', toch een van de mooiste albums uit de Nederlands pophistorie. En de band komt meteen een voorproefje geven van de nieuwe cd 'Oh Mayhem' die in januari 2013 verschijnt.

Awkward i
Terwijl The Kik buiten de laatste spullen opruimt na het jubileum van Mezz officieel en publiek toegankelijk afgetrapt te hebben in de buitenlucht, stapt Awkward i in de zaal het podium op. Mooie, krachtige liedjes met een fijn rauw randje. Na een succesvolle clubtour mag Awkward i nu het voorprogramma van Bettie Serveert verzorgen. Een goede combinatie, hoewel Djurre de Haan alias Awkward i, solo optreedt, weet hij een krachtige sound neer te zetten. Zijn nummers zijn verhalend waardoor het soms ontbreekt aan een echt pakkend refrein of melodietjes. Hoe hard hij ook zijn best doet de aandacht van het publiek te grijpen, het merendeel wil graag bijkletsen voordat Bettie Serveert begint. Spijtig want Akward i is mooi en verdient een fluisterstille zaal.

Bettie Serveert
Hoera! Tien jaar Mezz, maar ook negentien jaar 'Palomine'. Hét album van Bettie Serveert. De band speelt desondanks veel werk van het in januari te verschijnen nieuwe album en het laatste album 'Pharmacy of Love'. Hierdoor wordt het optreden een stuk ruiger, want hoe ouder Bettie Serveert wordt; hoe harder de band gaat spelen. Hard of niet, Bettie Serveert is nogal altijd steengoed. Drummer Joppe Molenaar, geleend van Voicst, is beestachtig goed en tijdens een noisy intermezzootje concluderen we dat hij enkel gekleed is in een t-shirt en een onderbroek. Kan allemaal in Mezz. De nieuwe single 'Had2Byou' was eergisteren voor het eerst te horen bij 3voor12 op de radio en wordt geïntroduceerd met "Wow we hebben een single, maar wij zijn toch indie?" 'Had2BYou' is een lief liedje met inderdaad behoorlijke hitpotentie. En hoewel Bettie Serveert het label indie heeft, zij mag zich als band toch rekenen tot de top van Nederland. De band heeft er zin in. Frontvrouw Carol van Diyk beloont het Mezzpubliek met kushandjes. Dit is wel eens anders geweest waarbij de band vroeger toch wat stug over kon komen. Vanavond is het een groot feest. Bettie Serveert is vastbesloten om Mezz een mooi feestje te bezorgen, en dat is op de eerste avond van de jubileum-tiendaagse zeker gelukt.

Gezien: Awkward i + Bettie Serveert. Mezz, donderdag 18 oktober 2012.